Investeren in Pokemon kaarten

Investeren in Pokemon kaarten

Investeren in Pokemon kaarten

Investeren in Pokemon kaarten

Het investeren in Pokemon kaarten is steeds populairder geworden. Dit komt allemaal omdat pokemon in 2016 met de app Pokemon GO kwam. Hierna nam de franchise toe in populariteit en dat is enkel maar gestegen. Sinds de corona in 2020 zijn Pokemon kaarten populairder dan ooit te voren, maar heeft het nog zin om in Pokemon kaarten te investeren? Daar gaan wij in deze Pokemon blog dieper op in. Er zijn namelijk vele manieren om te investeren in Pokemon kaarten. Let wel op: wij geven enkel onze mening, geen financieel advies. 

Waarom investeren in Pokemon kaarten in 2023

Door te investeren in Pokemon kaarten met de juiste kennis, connecties, geduld en wat geluk kun je veel geld verdienen. Het is wel belangrijk dat je een Pokemon fan of verzamelaar bent. Het kost je namelijk erg veel tijd om de juiste kennis en connecties op te bouwen. Denk hierbij aan dat jij kunt gaan voorspellen wat een populaire Pokemon reeks gaat worden. Neem nu de set Sword & Shield Evolving skies uit 2021, toen deze uit kwam waren de Pokemon booster boxen ervan maar rond de 115 euro. Inmiddels zijn deze halverwege 2023 al richting de 400 euro per box. Dat betekend dus dat wanneer jij nu die boosterbox verkoopt voor 400 euro je een winst maakt van 285 euro per box. Dat is echt extreem veel geld in een relatief korte periode. Maar, dit is dan ook gelijk de beste set van het hele Pokemon Sword & Shield tijdperk.

Welke Pokemon kaarten doen het momenteel erg goed qua investering?

Op dit moment zijn er drie dingen die het erg goed doen binnen de Pokemon wereld. De speciale Japanse Pokemon kaarten, sealed producten zoals booster boxen en de wat oudere kaartjes uit het Sun & Moon tijdperk en dan vooral de alternate arts. Deze zijn allemaal in een rap tempo aan het stijgen, de Japanse hype lijkt nu zijn piek te vormen.

Japanse Pokemon kaarten hype

Sinds de komst van Pokemon Scarlet & Violet hebben de Japanse wifu (Japanse trainer kaartjes) een flinke stijging gehad. Het gaat hier echt om flinke stijgingen. De komst van Miriam bij Scarlet & Violet Base en Iono bij Scarlet & Violet Paldea hebben van alles los gemaakt. Ook nu bij de aller nieuwste set is de duurste kaart weer een Japanse trainer wifu namelijk de Erika SAR bij de Pokemon 151 set. Deze zijn flink aan het stijgen, en bij de nieuwe sets die uit komen zijn ze gelijk ook erg duur. Kortom: de Japanse vrouwelijke trainers zijn nu een echt succes en veel mensen zijn ze aan het verzamelen. Bekijk hieronder een foto van een paar Japanse trainer wifus, de Misty was onlangs 80 euro en gaat nu in een PSA 10 al voor 1000+ euro.

Japanse Pokemon kaarten

Verder zijn er bij de Japanse Pokemon kaarten nog meer stijgingen aan de gang. Zo gaan alle oudere speciale boxen flink omhoog, neem nu de Eevee heroes speciale Espeon box. Deze was een half jaar geleden nog 600 euro, nu gaan ze al voor richting de 2000 euro. En dan hebben we het nog niet over alle speciale Japanse Pikachu promo kaarten. Denk aan de Pikachu poncho promo´s en nog veel meer. De prijzen gaan momenteel door het dak en bereiken nieuwe hoogtepunten. De Japanse Pokemon kaarten verzamelaars worden momenteel goed beloond voor hun geduld. Zal deze hype door trekken? Of was het een tijdelijke opvlieging? Enkel de tijd kan het ons vertellen!

Sun & Moon Pokemon kaarten stijgen hard

Wie geïnvesteerd heeft in het Sun & Moon tijdperk moet toch maar eens zijn collecties en Pokemon kaarten gaan bekijken. De big hits waaronder de alternate arts en tag-team GXen zijn flink aan het stijgen. Zo was de Latios & Latias GX tag-team onlangs nog een paar 100 euro, maar tikt deze vandaag de dag al meer dan 1000 euro aan. En zo zijn er nog 10tallen voorbeelden. Ben jij gaan collecten na 2017 en tot aan 2019? Bekijk je kaarten dan maar eens goed, of je master sets. Er zitten namelijk echte pareltjes tussen die soms wel meer dan 300% gestegen zijn in waarde. Dit komt natuurlijk omdat we in het volgende tijdperk zijn beland de Scarlet & Violet era. Nu schieten de prijzen van Sun & Moon booster packs flink omhoog en de zeldzame kaarten ook. Bekijk je collectie dus maar eens zou ik zeggen. Om erachter te komen hoeveel jouw Pokemon kaarten waard zijn, hebben wij een speciale Pokemon Cardchecker ontwikkeld!

Latios & Latias GXSun & Moon Latios & Latias Tag-Team GX kaart

Investeren in sealed Pokemon producten

Een van de aller beste investeringen die je kunt doen is toch wel gewoon in de dichte producten. Wanneer een set uit komt zijn de producten vaak op hun laagste, en anders wel na een jaar. Dan kan iedereen ze goedkoop oppikken en naarmate de tijd verdord blijven er steeds minder boxen en boosters over. Hierdoor worden ze als maar schaarser, want The Pokemon Company print ze niet meer. Dus bij elke booster of booster box die open gaat, is er weer eentje minder in de wereld. En er gaan er heel wat open, denk alleen al aan de producten die jij zelf opent of je favoriete streamer. Zoals we hierboven al benoemde bij de Evolving Skies set lijken alle booster boxen weer naar de 140/160 euro per stuk te gaan van het Sword & Shield tijdperk. Een jaar geleden was 100 a 110 per box nog een vrij normale prijs die je regelmatig voorbij zag komen. Wat soms ook erg slim is, is om te wachten op blackfriday. Dan houden alle Pokemonwinkels in Nederland een flinke sale, en kan jij de sealed pokemon producten goedkoper inslaan. Hierna kun je ze lekker laten rijpen en over een paar jaar zie je vanzelf wel of ze omhoog zijn gegaan of niet.

Pokemon booster boxen

Pokemon booster boxen veilig in een acryl case opgeborgen

Moet ik nu wel of niet gaan investeren in Pokemon kaarten?

Of jij wilt gaan investeren in Pokemon kaarten moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Wij doen het wel en geven enkel onze kijk en expertise erop. Zoals je hierboven al kon lezen gaan de oudere sets vanzelf omhoog, maar dit heeft wel heel veel tijd nodig. Want neem nu de Sun & Moon stijgingen van de laatste maanden, die sets zijn vaak ook al 5+ jaar oud. En vergeet natuurlijk niet dat er ook veel fouten gemaakt kunnen worden, zeker wanneer je net nieuw bent in de wereld van Pokemon kaarten. Er zijn zo veel dingen waar je op moet gaan letten, er zijn zo veel items en kaarten met potentie. En dan komt er ook nog eens bij dat je zo veel uur moet gaan investeren in het researchen en overleggen met andere collectors. Het is dus wel een flinke klus, maar als jij een echte liefhebber bent is het zeker mogelijk voor iedereen!

Investeren in graded Pokemon kaarten

Een ander onderdeel van het investeren in Pokemon kaarten zijn de graded Pokemon kaarten. En dan doelen wij vooral op PSA en Beckett, maar soms kan CGC ook wat opleveren. Wanneer jij een Pokemon kaart los hebt, is deze altijd minder waard dan een PSA 10 of Beckett 10. Door je Pokemon kaarten te laten graden bij deze bedrijven en het hoogste cijfer te score verhoog jij de waarde van de kaart. Maar de kaart is ook nog eens beter beschermd en een expert heeft de conditie al vastgesteld waardoor jij dat zelf niet meer hoeft te doen. Het nadeel aan graden? Het kost als snel 20 euro per kaart en je moet maanden wachten voordat ze terug komen. Een ander leuk pluspuntje aan het graden van Pokemon kaarten is een Black label van Beckett, deze zijn veel meer waard dan een PSA 10. Maar een blacklabel scoor je niet zo maar bij Beckett, daarvoor moet je op alle subcategorieën ook een 10 score. Je hebt dus echt een perfecte kaart nodig, maar als je die eenmaal hebt dan verhoogd het de waarde wel flink! Zelf sturen wij onze kaarten vooral naar PSA, dit is het bekendste bedrijf en de return tijden zijn niet al te lang meer. Wanneer jij vandaag je kaarten opstuurt naar PSA Cards heb jij ze ongeveer binnen 2 a 5 maanden weer terug in huis. En dan moet je natuurlijk wel hopen op veel PSA 10en, dus niet random wat opsturen. Maar je moet eerst leren hoe jij kan bepalen of een kaartje potentie 10 heeft!

Pokemon is de grootste anime Merchandise

Wat ook nog een handig dingetje is om te benoemen in deze blog over het investeren is dat Pokemon de aller grootste Anime Franchise is. Dit is dus de aller populairste Anime wereldwijd met de aller grootste omzet. Nintendo is zo groot, wie kent het over de gehele wereld nou niet? En dan hebben we nog het spel Pokemon Go, dit spel heeft zo veel spelers, dat is niet normaal meer. En laat Pokemon nou net een speciale Pokemon GO set hebben uitgebracht vorig jaar. Dit speelt natuurlijk allemaal mee en Pokemon is groter dan ooit op dit moment.

Afsluiting

Hopelijk hebben wij jullie zo wat meer geleerd over het investeren in Pokemon kaarten. Of je uiteindelijk besluit om echt te gaan investeren in Pokemon kaarten of juist niet, dat moet iedereen helemaal zelf weten. Wij kunnen je wel aanraden om eens wat booster packs te openen of je oude collectie op te zoeken op zolder. Deze kunnen namelijk al flink wat geld waard zijn, maar goed ook dat moet iedereen helemaal zelf weten. Het enige wat wij wel weten is dat steeds meer mensen op de Pokemon trein stappen. Tot de volgende blog!

 

 

Deel dit bericht