Pokemon kaarten verkopen

Pokemon kaarten verkopen

Pokemon kaarten verkopen, hoe, waar en waarom?

In deze blog gaan wij het hebben over pokemon kaarten verkopen. Waarom zou iemand zijn of haar Pokemon kaarten willen verkopen? Hoe en waar kun je je Pokemon kaarten verkopen? Per kopje gaan we er dieper op in.

Waarom zou iemand zijn of haar Pokemon kaarten willen verkopen?

Op deze vraag zijn heel veel antwoorden mogelijk, wij zullen de meest gebruikte redenen aan je vertellen!

~ De persoon die de kaarten verkoopt heeft geld nodig. Dit kan zijn voor bijvoorbeeld een kapotte auto of omdat deze persoon een hele dure aankoop gaat doen. Denk bijvoorbeeld aan een huis kopen, dan heb je geld nodig. Ideaal om dan een gedeelte of al je Pokemon kaarten te verkopen. Het is nog 2 weken wachten op je loon, al je spaargeld zit al in Pokemon en je auto gaat ineens kapot. Je krijgt een rekening van een paar 100 euro. Je zult dan iets moeten bedenken om die rekening te kunnen betalen. Wacht je op je loon? Of verkoop je iets wat je al in huis hebt liggen. Dan is het heel gemakkelijk om even een mooi PSA Pokemon kaartje te verkopen of wat leuke raws die je toch dubbel hebt. Kortom je hebt geld nodig voor een rekening of om iets anders te kopen en verkoopt daarom dus je kaarten.

~ Je bent veranderd van spaar tactiek. Je spaarde eerst bijvoorbeeld enkel Pokemon Base set kaarten, maar wilt nu overstappen op enkel nog maar PSA Charizards? Dan heb je dus een flink budget nodig. Heb je geen spaargeld meer op je rekening? Geen probleem, dan verkoop je gewoon je kaarten waar geen Charizard op staat! Zo krijg je toch weer voldoende geld in het laatje om vervolgens te investeren in je nieuwe Pokemon doel. Het gebeurt nogal vaak dat collectors veranderen van doel door de jaren heen. Vooral je gevoel achterna gaan is het belangrijkste jij bepaald zelf wat je wilt gaan sparen en hoeveel je daaraan uitgeeft.

~ Je vindt dat het tijd is om te gaan verkopen met leuke winst. Veel Pokemon collectors zitten al heel wat jaren in de hobby. Op een gegeven moment kan het zo zijn dat al je kaarten super veel geld waard zijn geworden. Je vindt het nu dus tijd om te gaan cashen. Het komt regelmatig voor dat een grote collector zijn gehele collectie verkoopt. Dit gebeurt dan in bijvoorbeeld een claimsale of door een veiling. Dit proces wordt ook vaak flippen genoemd, je verkoopt je items dan minimaal X2 de aankoop waarde.

~ Je stapt over op een andere Trading Card Game. Ook dit hebben we wel eens voorbij zien komen, mensen die van Pokemon de overstap maken naar voetbalkaarten, Yugi-Oh kaarten of Dragon Ball Z. Er zijn namelijk heel veel Trading Card Games in de wereld die erg populair zijn. Maar Pokemon is toch wel een van de populairste dus wij denken niet aan een overstap.

Dit waren een aantal redenen waarom mensen soms hun Pokemon kaarten verkopen. Je hoeft dus niet altijd iets raars te denken van iemand die iets verkoopt. Dat is heel normaal in de collectors wereld.

Waar kun je je Pokemon kaarten verkopen?

Er zijn heel veel plekken waar jij je kaarten kunt verkopen. Denk bijvoorbeeld aan verkoop platvormen zoals; Marktplaats, Ebay & Cardmarket. Dit zijn voor de Nederlandse verzamelaars toch wel de favorieten platvormen om te verkopen. Maar je hebt ook nog Facebook groepen en Facebook Market Place waar je je kaarten kunt aanbieden.

We nemen een Nederlandse Pokemon Facebook groep als voorbeeld namelijk: Pokemon Kaarten Verkoop/veiling/flashsales
Dit is een van de grootste Pokemon Facebook groepen van Nederland. Op het moment van schrijven zitten er maar liefst 2355 Pokemon verzamelaars in deze groep. Woon jij in Nederland of België en bestaat jouw Facebook account langer dan één jaar? Dan kun jij je aanmelden bij deze groep. Je komt dan in een groep die puur gericht is op Pokemon. Je kunt hier van alles kopen, denk aan losse kaarten, bulk, sealed items, elite trainer boxen, booster boxen, theme decks en nog veel meer! Ook worden er regelmatig live sales gehouden, dan gaat iemand live pokemon pakjes openen die jij als kijker kunt claimen. Hier betaal je dan een X bedrag voor dat staat aangegeven in de live en vervolgens opent de persoon van de live jouw pakje! Wie weet pull jij dan wel een hele mooie Charizard.

Het verkopen van kaarten, sealed of andere Pokemon spullen mag ook. Hou alleen wel rekening met de regels van de groep. Denk er bijvoorbeeld aan dat je prijzen moet vermelden en de staat van de kaart. Is deze bijvoorbeeld ‘booster fresh’ of NearMint? Vermeld dit er altijd bij of als je het niet zeker weet maak dan duidelijke foto’s van de voor en achterkant van de kaart. Wil je een grote sale gaan houden met 100e Pokemon kaarten? Dat kan natuurlijk, geen probleem maar meld dit dan even bij het beheer van de groep. Hoe kun je een beheerder vinden? Nou heel simpel, je gaat naar de begin pagina van de groep. Vervolgens klik je op Leden van de Facebook groep. Boven aan op de pagina zie je dan dat er 5 beheerders en moderators zijn. Vervolgens kun je op een van hun profielen klikken en ze één privé berichtje sturen. Mocht je ooit problemen hebben met iemand uit de groep of een sale/verkoop dan kun je ook altijd terecht bij het beheer van de Facebook groep.

Wij hopen jullie zo een beetje duidelijkheid te hebben gegeven over waarom mensen hun kaarten verkopen en hoe jij die van jou kunt verkopen.

P.s vergeet niet de Facebook groep te joinen! Pokemon Kaarten Verkoop/veiling/flashsales

Deel dit bericht