Wat is Pokémon GO?

Wat is Pokémon GO?

Wat is Pokémon GO?

Het Pokemon spel dat in de zomer van 2016 uit kwam in Amerika en Europa. Het ging razendsnel, voor we het door hadden liep iedereen buiten met zijn mobiel in de hand Pokemon te vangen! Gemiddeld speelde elke speler ongeveer 1 uur per dag het spel, wat was het leuk de zomer van 2016. Het spel dat Pokémon weer terug op de kaart heeft gezet en gratis te downloaden was: Pokémon GO.

Wat is Pokémon GO?

Pokémon GO is een leuk spel dat te spelen is op je mobiele telefoon. Je begint als een poppetje zonder Pokemon en door rond te lopen moet je Pokemon vangen die bij jou in de buurt rond lopen. Het leuke hieraan is dat het de echte wereld na heeft gemaakt doormiddel van Google Maps. Door de camera van je telefoon kun je de Pokémon dan zien op je scherm en vangen door te swipen met je vingers. Bepaalde Pokemon zijn enkel te vangen op speciale locaties, met evenementen of door een ei uit te laten komen. Dankzij dit spel was iedereen veel buiten en aan het wandelen. Het heeft dus een positieve invloed op iedereen gehad die het speelt of speelde. Het is zeker aan te raden en erg leuk voor iedereen of je nu jong of oud bent!

Zijn er ook Pokémon GO Pokemon kaarten?

Ja, er zijn ook Pokémon GO Pokemon kaarten. In het jaar 2022 hebben The Pokémon Company en Pokémon GO de handen in één geslagen en een Pokemon kaarten reeks uitgebracht gebaseerd op het populaire spel Pokemon GO. Deze reeks heet Pokemon Sword & Shield Pokémon GO en op elke kaart staat een logo ervan. Het is een holiday set, dus er zijn helaas geen Pokemon booster boxen van. Wel de Pokemon elite trainer boxen, pokemon boosters en pokemon boxen. Zeker een aanrader om deze set te gaan sparen, omdat het een tussenset is is die lekker klein en makkelijk compleet te maken. De hoofdrol Pokemon in deze serie is de legendarische Mewtwo. Hij heeft namelijk een alternate art, rainbow en gold kaart in één set hoe vet is dat?

Hoe populair was het spel?

Het spel was zo populair, het ging in een razend snel tempo rond en iedereen begon het te downloaden en spelen. Binnen een paar maanden tijd waren de miljard downloads al bereikt, dat was overigens een mijlpaal. Want dit was nog nooit eerder een mobiel spelletje gelukt. Al vrij snel werd het spel in andere landen uitgebracht en de populariteit bleef maar toenemen. Inmiddels is het spel al beschikbaar in meer dan 100 landen over de gehele wereld verspreid.

Hoe verdienen ze geld aan het spel?

Er is heel veel geld verdiend aan het spel, wat ook logisch is met meer dan 1 miljard gebruikers binnen een paar maanden tijd. Het is gratis te downloaden, dus hoe verdienen ze er dan geld mee denk je nu? Je kan speciale PokeCoins kopen op het spel om zo voordelen te behalen binnen het spel. Hier verdienen zij extreem veel geld aan omdat er zo veel actieve spelers zijn die toch even wat extras willen aanschaffen. Heel erg slim bedacht, en het is niet perse nodig om het spel te spelen maar maakt het wel leuker. Het spel is ook niet voor niets uitgeroepen tot de top-10 beste mobiele games ter wereld.

Is het momenteel nog populair?

Helaas is de populariteit van Pokémon GO flink afgenomen. Maar het spel is nog steeds razend populair en extreem vaak gedownload. Je kan het nog altijd spelen in 2023 inmiddels alweer 6 jaar verder en het is nog steeds erg leuk om te spelen. Er komen ook regelmatig updates uit waarbij er nieuwe evenementen verschijnen, nieuwe regio’s en nieuwe Pokémon. Ze blijven er dus netjes aan werken en updaten het waar nodig, er is inmiddels ook een flinke community omheen gegroeid.

Wat vinden wij ervan en spelen wij Pokémon GO?

Wij vinden het een fantastisch spel en hebben het extreem veel gespeeld. Momenteel spelen we het nog wel, alleen door de drukte iets minder dan voorheen. In 2016 waren we namelijk elke dag buiten aan het rond lopen om Pokemon te vangen, eitjes te laten uitkomen en gyms te veroveren. Wat een fantastische tijd was dat toch, net zo lang door gaan in de zomervakantie tot je batterij leeg was en dan snel naar huis om hem op te laden. Geweldig, wat een mooi spel is het toch ook.

Afsluiting

Hopelijk hebben wij jullie zo wat meer informatie gegeven over het spel Pokémon GO. Het is dus erg leuk dat er in 2022 ook Pokemon GO pokemon kaarten uit zijn gebracht, wat de twee hobbys van ons met elkaar verbind. Daarom moesten wij ook een master set bij elkaar sparen, hopelijk is dat jullie ook gelukt?

Deel dit bericht