Pikachu pokemon kaarten

Pikachu pokemon kaarten

Pikachu pokemon kaarten

Pikachu pokemon kaarten

Iedereen die wel eens naar Pokémon heeft gekeken is natuurlijk bekend met Pikachu. Dat is natuurlijk niet gek, want het is de bekendste pokemon. Je kunt hem herkennen aan zijn vrolijke gezicht en is sinds de start van het avontuur de beste vriend van Ash Ketchum. Opvallend is dat dit één van de weinige pokemons is die sinds 1997, toen de serie begonnen is, niet is geëvolueerd. De toekomstverwachting is dat dit ook nooit zal gaan gebeuren. In deze pokemonblog gaan we een aantal Pikachu kaarten voor je uitlichten en wordt je op de hoogte gebracht van de waarde van sommige kaarten.

Verschillende soorten Pikachu Pokémon kaarten

In de loop der jaren zijn er talloze Pokémon kaarten uitgebracht waarop Pikachu staat afgebeeld. Er zijn er meer dan 200 te vinden. Onderverdeeld in diverse generaties, afbeeldingen en skills. We hebben informatie van de belangrijkste kaarten voor je verzameld.

Pikachu eerste editie

De eerste kaart die we met je willen bespreken is de eerste editie kaart. Hierop is Pikachu afgebeeld in een bos. Hij toont hier zijn vriendelijkheid en is wat minder sportief dan op de volgende edities. Omdat het de eerste kaart betreft is het natuurlijk een item die iedere Pokémon verzamelaar in zijn collectie wilt hebben.

Pikachu Base Set

Pikachu holo

Een vrij zeldzame kaart is de holografische Pikachu kaart. Het vinden van deze kaart tijdens het openen van pakjes is niet zo heel erg groot. Een logisch gevolg daarvan is dat verzamelaars massaal op zoek zijn naar deze kaart om hun collectie compleet te krijgen. De holografische Raichi kaart is eenvoudiger te vinden.

Detective Pikachu

In 2019 is de film Pokémon Detective uitgekomen. Deze staat in het teken van de gele muis zelf en daarom is er toen besloten om een extra kaart uit te brengen. We hebben het dan over de Pikachu detective kaart. Hierop staat Pikachu afgebeeld als een detective. Hij draagt een bruine pet en heeft een vergrootglas in zijn handen. De kaart is in verschillende varianten te vinden.

Birthday Pikachu

Een hele bijzondere kaart die je als verzamelaar zeker wilt hebben, is de Pikachu birthday kaart. Het leuke is dat je de mogelijkheid hebt om je naam op de kaart te schrijven. Sommige doen dit niet, zodat de waarde niet zakt. Ook tijdens het spel heeft deze kaart een groot voordeel. Je krijgt namelijk 50 extra aanvalspunten als de kaart op je verjaardag gebruikt wordt.

Birthday Pikachu

Pikachu illustrator

De laatste kaart waar we het met je willen over hebben is de Pikachu illustrator kaart. Dit is één van de zeldzaamste Pokémon kaarten van de wereld. Er zijn slechts 39 exemplaren uitgereikt. In 1998 werd er een tekenwedstrijd georganiseerd en de winnaars daarvan kregen zo’n kaart. Voor zover bekend zijn er helaas nog maar twaalf kaarten in omloop die in een uitstekende conditie verkeren.

Wat zijn Pokémon kaarten van Pikachu waard?

Zoals we al eerder hebben vermeld in het begin van dit artikel, zijn er talloze soorten Pikachu pokemon kaarten. De één brengt een hogere waarde met zich mee als de andere. In de meeste gevallen zijn kaarten waarvan er niet zoveel zijn uitgebracht een stuk meer waard als andere.

Over het algemeen zijn de standaard kaarten die te vinden zijn in pokemon boosters en pokemon booster boxen een een aantal tientjes waard. Als je de eerste editie in handen hebt, kun je daar een bedrag van € 500,00 voor ontvangen. De waarde van de illustrator kaart kan oplopen tot maar liefst € 175.000. Een gigantisch hoog bedrag. Bekijk ook eens onze: pokemon kaart waarde (cardchecker), hier kun je alle prijzen van elke pokemonkaart terug vinden!

Duurste Pikachu pokemon kaarten

Om een duidelijk beeld te geven welke Pikachu kaarten nu het aller zeldzaamste en duurste zijn, geven wij je een selectie weer. Let op, dit zijn enkel de normale kaarten. De illustrator en andere promo Pika’s nemen wij hierin niet mee. Dit komt omdat deze niet te verkrijgen zijn voor het normale publiek en extreem zeldzaam zijn. Wij gaan hier enkel in op de pikachu’s die nog te verkrijgen zijn voor de normale pokemoncollectors.

Gold Star Pikachu

Gold Star Pikachu

Waarde: €1000

Rumble Pikachu

Rumble Pikachu

Waarde: €250

Special Delivery Pikachu SWSH074

Special Delivery Pikachu SWSH074

Waarde: €150

Rainbow Pikachu VMAX 188/185

Rainbow Pikachu VMAX 188/185

Waarde: €140

Pikachu on the Ball 001/005

Pikachu on the Ball 001/005

Waarde: €100

Wat vinden wij van Pikachu pokemon kaarten?

Het zijn stuk voor stuk prachtige Pikachu kaarten, en wij hebben ze toevallig ook allemaal in ons bezit. Pikachu is nu eenmaal een van de populairste Pokemon en daar kan niemand omheen. Al vanaf het begin aan de zijde van Ash en nu zo veel jaren later nog steeds zo populair. Onze favoriet blijft toch wel de goldstar Pikachu! Niet perse omdat deze het meeste waard is, maar ook door de art op zichzelf een echt pracht kaartje.

Afsluiting

Hopelijk hebben wij jullie zo wat meer inzicht kunnen geven in de zeldzame pikachu pokemon kaarten. De waarde per pikachu pokemon kaart verschilt dus enorm, en dat zal ook altijd zo blijven. Wij sparen zelf Pikachu kaarten omdat wij er fan van zijn. Bekijk gerust onze andere blogs voor veel informatie over pokemon en meer!

Deel dit bericht