Wat is de Pokémon Pokédex?

pokedex pokemart

Wat is de Pokémon Pokédex?

Alles wat je wilt weten over de Pokémon Pokédex

Iedereen die bekend is met Pokémon kent natuurlijk ook de Pokémon Pokédex. Het is een digitale informatiesysteem die je alles kunt vertellen over iedere Pokémon die je tegenkomt. We leggen je alles uit over de Pokédex. Hoe het werkt, hoe het eruit ziet en wist je dat er ook Pokédex kaarten bestonden?

De Pokédex, hoe werkt het?

Met behulp van de Pokédex kun je informatie aanvragen over alle Pokémons die en registratie hebben in het systeem van de Pokedex. Zoeken kan via naam maar ook via een nummer. Er komen verschillende gegevens naar voren waaronder wat voor type Pokémon is, een omschrijving en nog veel meer. Iedere Pokémon dat wordt gevangen door een trainer wordt automatisch geregistreerd.

Een Pokédex heeft ook nog een andere functie. Het is namelijk ook je identificatiebewijs waarmee je je kunt aanmelden voor een league.

De Pokédex, hoe ziet deze eruit?

De Pokédex is een opvallende apparaat met een rode kleur. Hij past gemakkelijk in de broekzak en heeft een zogenaamde pocketformaat. De Pokédex is groter dan je denkt want het is mogelijk om hem open te klappen. Aan de linkerkant bevindt zich een digitaal scherm waarop alle gegevens tevoorschijn komen en aan de andere kant diverse knoppen. Er is ook een andere Pokedex namelijk de Rotom Dex. Deze kan praten maar ook bewegingen uitvoeren.

Pokémon Pokédex
De Pokedex

De Pokédex in de serie

In de eerste aflevering van Pokémon werd de Pokédex al geïntroduceerd. Ash ontvangt het apparaat van Professor Oak waarna het avontuur gaat beginnen. Als Ash samen met Pikachu informatie wilt ontvangen over een Pokémon die ze tegenkomen wordt de Pokedex tevoorschijn gehaald. Het is mogelijk om de Pokédex op een Pokémon te richten waardoor het apparaat informatie zal delen.

De Pokémon Pokédex in de games

Ook in de games kon je meteen aan de slag met de Pokédex. De Pokédex was aanwezig in Pokémon blauw, rood en groen. In de praktijk gebruik je het apparaat tijdens de game vrijwel niet maar het is de bedoeling om de Pokédex volledig compleet te hebben en dat kun je alleen doen door alle Pokémons te vangen. Daar ligt de uitdaging.

Pokédex Pokémon kaarten

Wat je misschien nog niet wist is dat er ook Pokémon kaarten bestaan van de Pokédex. Er zijn er een aantal verschillende. Het zijn trainer kaarten waarmee je je strategie kunt verbeteren. Het is mogelijk om vijf kaarten uit je deck te halen en deze vervolgens op eigen bepaalde volgorde terug te plaatsen.

Onze eigen Cardchecker

Wist jij dat wij bij Pokemart.be een soort gelijk systeem hebben ontwikkeld? Hierin zijn alle Pokémon reeksen en Pokémon kaarten te vinden! Ja echt, alle kaarten staan hier in. En het mooiste is nog, de prijzen staan er ook bij. Wij hebben een speciale database ontwikkeld waarmee wij deze prijzen ophalen. Ze kunnen dus veranderen per dag, ze gaan omhoog en omlaag met de trends van de markt mee. Wanneer een kaart goedkoper verkocht wordt, daalt de prijs dus. Deze prijzen zijn dus erg accuraat. Ideaal om dus te kijken wat een kaart ongeveer waard is. En dat allemaal dankzij Pokemart.be en de nieuwste pagina ‘Cardchecker‘.

Afsluiting

Hopelijk hebben wij jullie kunnen leren wat de Pokedex is, hoe deze eruit ziet en waarvoor je hem kunt gebruiken. En natuurlijk hopen wij ook dat jullie onze cardchecker gaan gebruiken en dat deze erg handig is voor jullie. Veel plezier met de prijzen van je kaarten bekijken! Wie weet heb jij wel wat hele dure kaartjes waarvan jij het niet wist :D

 

Deel dit bericht