Waarom is Pokémon kaarten verzamelen zo leuk?

Waarom is Pokémon kaarten verzamelen zo leuk?

Waarom is Pokémon kaarten verzamelen zo leuk?

Er zijn heel veel redenen waarom Pokémon kaarten verzamelen zo leuk is, denk bijvoorbeeld aan dat nostalgische gevoel dat het weer naar boven brengt. Wie had er vroeger nou geen Pokémon kaarten? In deze blog gaan wij dieper in over het onderwerp waarom Pokémon kaarten verzamelen zo leuk is en dat het voor elke leeftijd leuk kan zijn. Het maakt namelijk helemaal niet uit of je nog een kind bent of al in de 60+. Pokémon is voor iedereen en er zit een hele grote maar ook gezellige community achter. De reden waarom, die moet iedereen voor zichzelf bepalen maar dat kan bijvoorbeeld zijn voor de nostalgie, het plezier, een investering voor de toekomst, snelle winst of omdat je een echte fan bent van Pokémon.

Het plezier van Pokémon pakjes openen

Herken jij dat gevoel nog van vroeger? Je was een klein kind en kreeg één Pokémon pakje van je ouders of voor je verjaardag. Je opende het pakje en wat was je blij met elke kaart die je tegen kwam. Maar waar je zelfs om kon schreeuwen waren de holo’s die je eruit kreeg. Dat moment wanneer je je eerste holo Pokémon kaart trekt, ik denk dat iedereen zich dat nog wel herinnert. Wat was dat een heerlijke tijd, de volgende dag op het schoolplein aan al je vrienden laten zien wat jij uit je pakje kreeg. Of meteen ruilen? Het kon toen allemaal! Maar zelfs nu kan het openen van Pokémon pakjes nog extreem leuk en spannend zijn. Je weet namelijk nooit wat erin zit. Het is erg lastig om alles sealed (dicht) te laten. Want wie weet zit er in dat ene pakje dat jij op zolder heb gelegd wel een super duur of mooi kaartje. Je komt er alleen achter door hem te openen, maar dat is een gokje want voor hetzelfde geld zit er niks in. Maar goed, het belangrijkste is dat jij er van geniet. Of je ze nu alleen opent, gezellig met je kinderen of online op de stream. Zorg ervoor dat je ervan geniet! Wil jij graag veel Pokémon pakjes openen? Bekijk dan eens onze Pokémon booster boxen of bezoek onze shop!

base set booster packs openen
Base booster packs openen

De nostalgie van het verzamelen

Wie had er vroeger nou geen Pokémon kaarten? Je nam ze altijd mee naar school, speelde ermee in de pauzes. Herken jij de spellen nog? Wie het verste gooit tegen de muur, handje klap of gewoon ouderwets ruilen. Heerlijk was die tijd, onbezorgd ermee spelen en ruilen. Niet denkend aan de waarde van de kaartjes maar gewoon het optimale plezier eruit halen. Vandaag de dag is Pokémon populairder dan ooit en heel veel mensen in Nederland en België sparen tegenwoordig Pokémon kaarten. Herken jij alle oude WOTC Pokémon sets nog? De aller eerste base set, tot aan de Skyridge set. Wat waren dat een mooie kaartjes, en het zal je verbazen maar ik kan rustig uren kijken naar deze kaartjes. Wat geeft dat toch een heerlijk nostalgisch gevoel, dat gevoel van vroeger! Tegenwoordig zijn we al heel wat generaties verder, maar toch blijft het leuk om alle sets te sparen, vooral om er een master set van te maken. Dat betekend dat je van alle kaarten de normale maar ook de glimmende versie in een map stopt. Elke kaart die uit komt van een set, die moet je dan verzamelen. Wanneer dit je gelukt is, heb je een officiële master set. Ik stop ze zelf altijd in ultra pro Pokémon mappen, zodat ze goed bewaard blijven en ik er altijd naar kan kijken wanneer ik maar wil.

Voor de content op je social media kanaal

Het zal je misschien verbazen, maar het afgelopen jaar zijn er erg veel influencers in de Pokémon wereld beland. Joel Beukers een Nederlandse influencer met 201.000 abonnees op Youtube opende een Base boosterbox live op Youtuber. (Zie de video hier onder). Maar ook Enzo Knol, een van de bekendste influencers van Nederland met meer dan 2.000.000 abonnees op Youtube opent regelmatig Pokémon pakjes op video. Bekijk deze video maar eens van Enzo knol die Pokémon kaarten opent. En dan hebben we natuurlijk nog de buitenlandse influencers, met nog meer fans en abonnees die ook helemaal in het verzamelen van Pokémon kaarten zijn gestapt. Denk bijvoorbeeld aan Logan Paul, DJ Steve Aoki zie zelfs een TCG winkel is gestart. En nog veel meer beroemdheden vanuit de gehele wereld die in de Pokémon wereld zijn gestapt in 2020 en 2021. Verder zijn er ook extreem veel Instagram pagina’s die puur gericht zijn op Pokémon kaarten verkopen, kopen of ruilen. En wat dacht je van alle Facebook groepen die enkel over Pokémon kaarten gaan? Er is zelfs al een Nederlandse groep met meer dan 10.000 Nederlanders erin.

https://www.instagram.com/reel/CR4sdkqn_9g/?utm_source=ig_web_copy_link

Geld verdienen met Pokémon kaarten

Ja, zoals bij alle markten zitten er natuurlijk ook mensen in die het puur voor het geld doen. Het mooie hieraan is dat je er niet eens moeite voor hoefde te doen. Je hoefde enkel maar alles van Pokémon kaarten te kopen een paar jaar geleden. Leg het even op zolder of op je kamer om er van te genieten en voila. De waarde steeg automatisch, zo kon je een paar jaar geleden nog bepaalde kaarten of sealed spullen kopen voor bijvoorbeeld 50 a 100 euro. En diezelfde spullen kunnen vandaag de dag meer dan 2000 euro waard zijn. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om bepaalde items direct te flippen (verdubbelen). Stel jij koopt een Pokémon kaart voor 5 euro, dan zet je hem vervolgens op Instagram, Marktplaats en Facebook voor 10 a 20 euro. Mocht iemand deze dan van je kopen, dan heb jij lekker de winst. Daar kun je dan weer nieuwe kaarten mee kopen en weer hetzelfde spelletje spelen. Zo kun je op den duur een gehele gratis collectie bouwen. Houd er alleen wel rekening mee dat het niet altijd hoeft te lukken en dat je hier extreem veel tijd en moeite mee kwijt bent.

Conclusie

Wat de reden ook is waarom jij Pokémon kaarten verzameld, onthoud ten alle tijden dat het gaat om het plezier! Je leert ook erg veel leuke mensen kennen puur door alleen al het kopen en verkopen van de items. Want om iets te verkopen, zal je toch altijd even moeten chatten/typen met een andere partij. Hierdoor kom je automatisch in aanraking met andere hobbyisten en zij hebben dezelfde interesses als jou, namelijk Pokémon kaarten verzamelen. Daardoor is een klik extra snel gemaakt en wie weet bouw jij zo wel een hele nieuwe vriendengroep op! Wij wensen je veel plezier met het verzamelen van de kaarten!

Deel dit bericht