Hoe werkt het Pokémon Trading Card Game spel nou eigenlijk?

Hoe werkt het Pokémon Trading Card Game spel nou eigenlijk?

De afkorting van Pokémon Trading Card Game is Pokémon TCG, dit staat letterlijk voor het spel dat je kunt spelen met de Pokémon kaarten. Wij gaan je in deze blog uitleggen hoe dit werkt. Wanneer je het online gaat opzoeken kom je nogal vreemde gidsen en lappen tekst tegen die je niet echt verder helpen. Vandaar dat wij het voor beginners in een vrij simpele uitleg verwerken. Zodat iedereen het kan begrijpen en het spelletje kan gaan spelen. Of je nu jong of oud bent, Pokémon is er voor iedereen! We gaan beginnen bij het belangrijkste, namelijk hoeveel kaarten je nodig hebt om te gaan spelen.

Hoeveel kaarten heb je nodig om het spel te spelen?

Elke speler mag 60 Pokémon kaarten in zijn of haar deck hebben. Deze bestaan uit een variatie van Pokémons, trainers en energies. Je hele deck vol stoppen met enkel Pokémon gaat niet werken. De energies heb je nodig voor aanvallen en de trainers zijn erg handig voor bepaalde voordelen of in bepaalde situaties. Kies je kaarten dus verstandig uit. Je hebt kant en klare decks liggen in onze shop zie battle decks. Hier zitten precies 60 kaarten in met de juiste balans aan trainers, pokemons en energies zo kun jij dus direct beginnen met spelen!

Hoe begint het spel?

Je begint met een munt opgooien om te beslissen wie er mag beginnen. Nadat bekend is wie er mag beginnen schud je beide je kaarten door elkaar. Je mag nu zeven kaarten van je stapel afhalen en in je hand bewaren. Leg de bovenste zes kaartjes gesloten op tafel. Zodra jij een Pokémon van je tegenstander verslaat mag je een van de gesloten kaarten van tafel pakken. Heb jij ze alle 6 van tafel gepakt? Gefeliciteerd, dan heb jij de match gewonnen! Je mag één Pokémon gebruiken als ‘actieve’ Pokémon op het speelveld en vijf op de bank. Soms komt het voor dat iemand geen enkele Pokémon kaart in zijn hand heeft van de zeven stuks die je net gepakt hebt. Dan mag je je kaarten laten zien aan je tegenstander en opnieuw zeven kaarten pakken. Want je hebt wel Pokémons nodig om te kunnen vechten. Het nadeel hieraan? Elke keer wanneer iemand zeven kaarten van zijn stapel moet pakken omdat hij of zij geen Pokémons heeft? Mag de tegenstander een extra kaart pakken, deze heeft er nu dus acht. Je mag maar met één Pokémon aanvallen, anders zou het wel erg gemakkelijk zijn. Op de kaart kun je aflezen hoeveel energies jij nodig hebt om een bepaalde aanval uit te voeren. Wanneer je Pokémon verslagen is, dus al zijn HP kwijt is moet je deze omruilen met een andere. Wanneer al je Pokémons verslagen zijn, verlies je en ook als al je kaarten uit je deck op zijn. Je mag namelijk elke beurt een nieuwe kaart van je deckstapel afpakken. Maar wanneer deze dus op is omdat het potje zo lang duurt verlies jij. Let hier dus op wanneer je bijna door je kaarten heen bent zul je snel iets moeten verzinnen om toch nog te winnen.

Wat kun je behalve aanvallen nog meer in je beurten doen?

  • Trainer kaarten inzetten.

  • Een energie kaart aan een Pokémon koppelen. (Let op je mag er maar één per beurt toevoegen, voor sommige aanvallen heb je veel meer energies nodig)

  • Je Pokémon laten evolueren.

  • Je actieve Pokémon terug trekken, de kosten hiervoor staan op de kaart.

  • De vaardigheid van je Pokémon gebruiken, deze staan op de kaart vermeld.

Speciale effecten die van toepassing kunnen zijn op Pokémons

Sommige kaarten hebben speciale effecten die ze een ander kunnen toebrengen of toebrengen wanneer zij worden aangevallen. Deze zullen wij allemaal op een rijtje zetten met de gevolgen ervan erbij vermeld. Er zijn vijf speciale effecten waar je rekening mee moet houden.

Gif
De Pokémon die vergiftigd is verliest 10HP elke beurt.

Confused

Wanneer een confused Pokémon aanvalt moet je een munt opgooien.
Kop = je mag aanvallen.
Munt = je mag niet aanvallen en je Pokémon verliest 30HP.

Burn

Je Pokémon verliest elke beurt 20HP.

Paralyzed
Je Pokémon kan niet aanvallen en zich ook niet terugtrekken.

Asleep

Je Pokémon kan niet aanvallen en zich ook niet terugtrekken.

Dit waren de vijf speciale effecten die kunnen plaats vinden tijdens het spelen. Houdt hier dus rekening mee, want sommige effecten zijn vrij heftig.

Einde

Je kent nu dus de basis om Pokémon TCG te gaan spelen, wij wensen je erg veel succes en plezier tijdens je potjes. Op het begin zal het even wennen zijn, maar als je de smaak eenmaal te pakken hebt zal het een stuk leuker zijn.

Deel dit bericht