Top-10 duurste Pokemon kaarten ter wereld

Top-10 duurste Pokemon kaarten ter wereld

De top-10 duurste Pokemon kaarten ter wereld

Benieuwd welke Pokemon kaarten de aller duurste van de wereld zijn? Dan is deze blog echt iets voor jou! Wij zetten ze namelijk op een rijtje van laag naar hoog. Mocht jij toevallig vroeger Pokemon kaarten gespaard hebben en nog in huis hebben? Ga dan maar snel op zoek, want wie weet heb jij wel een fortuin liggen op je zolder! Een aantal van deze kaarten zijn extreem zeldzaam, deze zul je dus niet vinden op je zolder. Het gaat vaak gepaard met het aantal dat er gemaakt zijn en de kwaliteit (PSA). Er zijn bepaalde kaarten die amper zijn gemaakt, heb jij deze dan in PSA 10? Dan heb je dus de jackpot! Hoe hoger het PSA nummer, hoe beter de kwaliteit. De hoogste kwaliteit die een kaart kan behalen is Gem-Mint, dit staat gelijk aan PSA 10. Nou, zullen we maar beginnen met ons lijstje?

Raichu Pre-Release

We beginnen met een extreem zeldzaam kaartje, het gaat hier om de Raichu Pre-release. De kans is heel groot dat jij deze kaart nog nooit met je eigen ogen hebt gezien, dit komt namelijk omdat er maar 10 ter wereld bestaan. Het feit dat ze op je vingers te tellen zijn en dat ze uit 1999 komen. Het verhaal achter deze kaart is dat Wizards Off The Coast (WOTC). Destijds de distribiteur van de kaarten voor The Pokemon Company deze pre-release Raichu perongeluk heeft gedrukt. Vervolgens zijn deze enkel uitgedeeld aan een groepje personeelsleden. Deze kaart kon je dus nooit uit een pakje pullen en als jij niet bij Pokemon werkte kreeg je er ook geen. De enige optie om hem dan toch in handen te krijgen was door hem over te kopen van iemand die hem wel kreeg. Rechts onderin de holo afbeelding zie je de letters staan ”PRERELEASE”. Hierdoor weet je dus dat het een pre-release kaart is. Pas in 2006 dook er een foto van op, zie de afbeelding hier onder. Wat de waarde van deze kaart is? Dat weet helaas niemand, omdat er maar zo weinig zijn heeft ebay sold listings bekijken ook geen nut.

First edition Shadowless Blastoise

De First edition shadowless Blastoise was in 1999 al een zeldzaam kaartje. Maar nu 22 jaar later is het ook nog eens een duur kaartje geworden!
Een van de meeste favorieten Pokemons, de eind evolutie van Squirtel. Nummer 2/102 uit de base set met holofoil. Heb jij er nog zo eentje in je collectie zitten? Laat hem dan eens taxeren en schrik niet van de prijs!

First edition Shadowless Mewtwo

Mewtwo, de Pokemon die gemaakt is door de mens! Een van de vele legendary’s uit het spel. Weer een mega populair kaartje en al helemaal in first edition shadowless! Heb jij deze holo mewtwo uit 1999 nog in een goede staat ergens liggen? Dan kun je aardig je bankrekening gaan bijtanken!

First edition Shadowless Mewtwo

Gold star Espeon

Espeon goldstar, een mega populair maar uiterst zeldzaam kaartje. En wat vooral opvalt is de datum, de voorgaande waren allemaal uit 1999 of ouder. Deze komt uit 2007, ja echt uit het EX tijdperk nog niet zo heel lang geleden. Wel uit een speciale reeks, namelijk de POP-5 reeks. Hiervan heb je enkel speciale pakjes waar maar 2 kaartjes inzitten. In de pop 5 serie heb je kans op een goldstar Espeon of goldstar Umbreon en het grappige aan deze goldstars is dat ze non-holo zijn! Mocht jij back in the days dus wat goldstars hebben ingeslagen? En dan met name Espeon en Umbreon goldstars? Dan zit jij nu op een berg goud! De laatste Espeon goldstar PSA 10 is namelijk voor $35,000 verkocht in 2020! Niet mis, en dat uit een pakje met maar 2 kaartjes :D

Goldstar Espeon PSA 10

First edition Shining Charizard

First edition shining Charizard, een leuk feitje. Dit was de eerste shining kaart die werd uitgebracht in de Pokemon series. Laat het nu ook nog eens een Charizard zijn, de populairste kaart. Heb jij hem dan ook nog eens in first edition PSA 10? Dan kun je gerust zeggen jackpot!

First edition Shining Charizard

Black Triangle Base booster pack

Oké dit is misschien geen kaart, maar in het pakje zitten wel Base serie kaarten. De normale Base packs gaan al snel voor 500 a 700 euro per pakje.Laat staan als je het speciale triangle error pakje hebt! De first edition print was afgelopen, alleen ging het niet helemaal goed. Dus werd het 1e editie logo bedekt met een zwarte driehoek. En zo ontstonden deze speciale error packs. Die al snel 1200 euro per pakje zijn hedendaags. Stel je eens voor, dat je hiervan nog een booster box op zolder hebt staan? Dan tik je al snel de 40.000+ euro aan! Hadden we ze maar dicht gelaten, maarja achteraf is het zo makkelijk…

Black Triangle Base booster pack

Japanse Master’s Key prijs kaart

Een heel bijzonder kaartje, met een bijzonder verhaal eraan vast. Je vraag jezelf nu vast af? Hoe kan een kaart uit 2010 in de top-5 belanden? Nou dat gaan wij je nu vertellen. Dit is een heel speciaal kaartje die je enkel kon winnen op een toernooi in Japan. In 2010 was er namelijk een speciaal Pokemon toernooi waarbij er 34 exemplaren van deze kaart werden uitgedeeld.

Master Key Prize Card
Master Key Prize Card

Magikarp Tamamushi University Promo Card

Wie had dit ook kunnen bedenken? Magikarp is een van de meest nutteloze Pokemons zowel in de spellen als tijdens een Pokemon battle. Maar toch staat hij in de top-4 duurste Pokemon kaarten ooit! Maar de reden is vrij simpel, het is een hele speciale kaart waarvan er maar heel weinig zijn. in 1998 werd deze kaart uitgedeeld tijdens een conferentie op de Tamamushi University. Enkel en alleen daar, dus de kaart is al heel oud en er werden er weinig uitgedeeld. Zie die maar eens te bemachtigen in een PSA 10. Dan moet je of heel veel geld hebben of heel veel geluk hebben!

Magikarp Tamamushi University Promo Card

Trophy Pikachu Trainer No. 1

De trophy Pikachu Trainer No. 1 kaart is uitermate zeldzaam. Sterker nog, deze kaart is zo zeldzaam dat je er niets over kunt vinden op Ebay. Hierdoor zijn er helaas ook geen prijzen over bekend, maar toch komt deze in onze top-3 van duurste Pokemon kaarten ooit. Want mocht jij er toevallig eentje in je bezit hebben? Dan kun je rekenen op een flink bedrag. Je zult er dan vast wel uitkomen met je koper. Ook hier gaat het weer om een Japans toernooi dat plaats vond in 1997. Het is dus al een hele tijd geleden en er zijn er maar een aantal van uitgedeeld. Extreem zeldzaam en zeer kostbaar dus!

Trophy Pikachu Trainer No. 1
Trophy Pikachu Trainer No. 1

First edition Shadowless Charizard

De meest favorieten kaart van de gemiddelde verzamelaar is toch wel de Holo Charizard uit de base reeks. Maar wat maakt dit exemplaar nou zo speciaal? Om te beginnen is het een first edition, te zien aan de stamp aan de linker kant. Daarnaast is deze ook nog eens shadowless, hij heeft dus twee extra zeldzaamheid factoren. En als kers op de taart is het ook nog eens een PSA 10 (Gem Mint)! Op onderstaande foto is te zien voor hoeveel dit prachtige kaartje werd verkocht op 26 november 2020. Dit is het recordbedrag en dat staat maar liefst op 247.143 euro. Dus ga maar snel naar zolder om je oude collectie te zoeken want wie weet, o wie weet heb jij daar wel deze beauty liggen.

Shadowless holo first edition PSA 10 Charizard

Pikachu Illustrator

Je hebt er vast al wel eens van gehoord, de Pikachu Illustrator kaart. Dit is de duurste Pokemon kaart allertijden, en zeer zeldzaam. We gaan terug naar het jaar 1998 er was toen namelijk een CoroCoro illustration contest in Japan. Enkel de winnaars kregen dit hele speciale kaartje. Maar dat waren er niet veel, volgens de schattingen zijn er tussen de 20 tot 39 exemplaren uitgedeeld. En door de jaren heen zijn er natuurlijk wat beschadigd, kwijt geraakt en ga zo maar door. Er zijn nog maar 10 exemplaren gespot in ‘Mint’ conditie. En dat maakt dit kaartje tot de meest zeldzaam en duurste kaart van de gehele Pokemon wereld.

Pikachu Illustrator

Einde


Wat ons dus opvalt zijn meerdere dingen. De populariteit van een kaart speelt een grote rol in de prijs, de oudheid speelt meestal een grote rol in de prijs, de kwaliteit (of het een PSA 10 is ja of nee) en natuurlijk de hoeveelheid ervan zijn. Denk hier dus goed over na voordat jij je volgende aankoop doet! Wij hopen dat jij genoten hebt van deze blog, mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben kun je deze altijd stellen.

Deel dit bericht