Pokémon kaarten verkopen in 2023

Pokémon kaarten verkopen in 2023

Pokémon kaarten verkopen in 2023

In deze Pokémon blog gaan wij jullie uitleggen hoe je Pokémon kaarten kan verkopen in 2023. Pokémon kaarten zijn momenteel erg populair, dit is sinds 2020 al het geval. Er kwamen steeds meer influencers die ook in de Pokémon wereld stapte en het kwam regelmatig op het nieuws/de radio. Maar wat veel mensen niet weten, je Pokémon kaarten zijn namelijk geld waard. Ook al heb jij er vroeger heel veel mee gespeeld, sommige oude kaarten kunnen al snel een paar 100 euro waard zijn. Maar reken jezelf niet te vroeg rijk, in deze blog gaan wij je alles uitleggen over het verkopen van Pokémon kaarten.

Waarom je Pokémon kaarten verkopen?

Je denkt nu natuurlijk: ”Waarom moet ik mijn Pokémon kaarten verkopen?”. Stel jezelf dan even de vraag, wanneer heb jij voor het laatst omgekeken naar de Pokémon kaarten die al jaren op de zolder stof liggen te happen? En denk jij dat je ze ooit nog gaat gebruiken? Wees eerlijk tegen jezelf, ze liggen niet voor niets stof te happen op de zolder. Want anders had jij ze niet op zolder ergens in een hoekje of een doos laten liggen. Dan lagen ze wel op je kamer en keek je regelmatig in je mappen of naar de losse Pokémon kaarten. En met een beetje geluk, kun jij er een echte verzamelaar blij mee maken. Maar denk er eens rustig over na, want wie weet ben jij wel van plan om een echte Pokémon verzamelaar te worden, dan is het verkopen namelijk niet zo slim. Er zit ook veel sentiment aan de kaarten, de meeste van ons hebben deze namelijk ooit gepulled als kind. Toen je samen met je ouders of je vrienden naar de speelgoedwinkel ging en een booster pack kocht. Deze vervolgens opende, en iedereen om je heen stond om te kijken wat voor moois je eruit kreeg. En wat waren we toen blij, al helemaal als er een super mooi glimmend kaartje in zat. Maar de belangrijkste reden om je Pokémon kaarten te verkopen is omdat ze geld kunnen opleveren.

De waarde bepalen van je Pokémon kaarten

Je gelooft het misschien niet, maar Pokémon kaarten kunnen echt veel geld opleveren. Sommige zijn zelfs in een mindere staat al snel 500 a 1000 euro waard. Dit zijn dan wel hele zeldzame kaarten die niet iedereen in zijn of haar collectie heeft. Een paar voorbeelden zijn de Rayquaza Goldstar, Charizard Goldstar of Charizard first edition kaarten. Maar het belangrijkste wat jij nu moet doen, is dus eens kijken welke Pokémon kaarten jij allemaal thuis hebt liggen. Het kan dus zo maar zijn, dat jij een hele zeldzame kaart of zelfs meerdere zeldzame kaarten er tussen hebt zitten. Wij hebben speciaal voor alle verzamelaars en liefhebbers de Pokémon cardchecker ontwikkeld, hier kun je elke kaart of set opzoeken en zo bekijken voor hoeveel geld deze gemiddeld verkocht worden. Het gaat hier dan om de gemiddelde prijs waarvoor deze specifieke Pokémon verkocht is in de afgelopen 30 dagen op Ebay. Maar er zijn nog wel een aantal factoren die meespelen om de waarde van je kaarten te bepalen. Wij gaan ze stuk voor stuk aan je uitleggen in de volgende alinea’s.

De conditie van je Pokémon kaart

De conditie (staat) van je kaart is erg belangrijk. Er zijn ook speciale grading bedrijven zoals PSA, Beckett en CGC die erin zijn gespecialiseerd om kaarten te beoordelen op de conditie. Zij beoordelen elke kaart op meerdere onderdelen en geven deze dan een cijfer van 1 tm 10. Het is belangrijk dat jij de staat van de kaart ongeveer kan vaststellen. Wij zetten ze even alle 10 voor je op een rijtje:
1.     Poort to fair
2.     Good
3.     Very good
4.     Very good – excellent
5.     Excellent
6.     Excellent – mint
7.     Near mint
8.     Near mint – mint
9.     Mint
10.  Gem mint – pristine

Hoe hoger het cijfer van je kaart is, hoe meer waarde deze heeft. Je kan natuurlijk ook bij elke kaart kijken of deze common, uncommon of rare is. De rares hebben rechts onderin een sterretje. De overige kaarten worden bulk genoemd, deze zijn over het algemeen standaard wat minder waard. Het gaat hier echt om de ‘hits’ met minimaal een sterretje rechts onderin. Neem dus alle kaarten uit je collectie met een sterretje onderin, en voer ze in bij onze cardchecker. Zo kan jij er achter komen hoeveel geld je collectie ongeveer waard is. Hoe beter de conditie van de kaarten (cijfer) hoe meer je ervoor kan vragen.

Waar kan ik mijn Pokémon kaarten verkopen?

We hebben je hierboven nu uitgelegd hoe je ongeveer kan inschatten hoeveel je Pokémon kaarten waard zijn, maar waar kan je ze verkopen? Dat is is namelijk een hele goede vraag, die wij zeker gaan beantwoorden. Er zijn erg veel manieren hoe jij je kaarten kunt verkopen. Denk bijvoorbeeld aan op een markt staan, een garage sale geven of naar een Pokémonwinkel gaan en je hele collectie aan hun verkopen. Maar anno 2023 kan je je Pokémon kaarten ook gemakkelijk online verkopen. Dat bevalt ons van de redactie ook erg goed, we zetten alle websites/platvormen voor je op een rijtje.

Pokémon kaarten verkopen op Marktplaats

Marktplaats is een erg grote website en iedereen in Nederland en België kent het wel. Het is erg gemakkelijk om een account aan te maken en te beginnen met verkopen. Je kunt ervoor kiezen om je gehele collectie in één keer aan te bieden, maar ook om elke kaart los erop te zetten. Door een losse verkoop haal je er meer geld uit, alleen dit kost ook veel meer tijd en moeite. Je moet dan van elke kaart die jij in je bezit hebt een foto en advertentie maken. Denk er dus goed over na, of jij daar de tijd en zin voor hebt of niet. Want als je de collectie in één keer verkoopt, ben je er ook in één keer vanaf. Een advertentie op Marktplaats maken is vrij gemakkelijk. Er zijn meerdere opties waarvoor je kan kiezen: Een vraagprijs instellen of de kopers laten bieden vanaf een bepaald bedrag. Je kan altijd zelf bepalen of je akkoord gaat met iemands bod of niet. Als laatste laat je de koper kiezen of hij/zij de kaarten verzonden wilt hebben of komt ophalen. Naarmate je meer verkoopt en het op de juiste manier doet, krijg je steeds meer reviews. Hoe meer reviews jij hebt, hoe betrouwbaarder jij eruit komt te zien als verkoper.

Kaarten verkopen op Cardmarket

Cardmarket is speciaal gericht op het kopen en verkopen van kaarten. Je kunt heel gemakkelijk een losse kaart opzoeken en dan zien wie welke verkopers deze allemaal verkopen en in welke staat de kaarten zijn. Het verkopen werkt op dezelfde manier. Je maakt heel gemakkelijk gratis een account aan door je gegevens in te vullen, daarna kan je beginnen met het online zetten van je kaarten. Let wel goed op, dat je de juiste conditie van de kaart erbij vermeld, wanneer deze slechter uitvalt krijg je negatieve reviews en dat is slecht voor de verkoop. Schat hem dus liever wat slechter in, dan dat jij Gem Mint (10) bij een kaartje zet die toch wat beschadigingen heeft. Na elke verkoop krijg je een tegoed op Cardmarket, je kunt er dan voor kiezen om hiermee zelf nieuwe kaarten of sealed items aan te schaffen of om het naar je bankrekening te sturen. Verkoop jij extreem veel kaarten? Dan kan je overwegen om als zakelijke speler verder te gaan, dan krijg je ook wat voordelen van Cardmarket. Hoe meer positieve reviews jij hebt, hoe beter je account beoordeeld gaat worden. Dan komen er vanzelf meer kopers en voor je het weet ben jij een van de top verkopers op Cardmarket.

Pokémon kaarten verkopen op Ebay

Ebay is een internationaal platvorm waar je zowel aan Europese als wereldwijde kopers kunt verkopen. Let er wel op, dat je een fee moet betalen per verkocht item. Reken jezelf vooraf dus niet rijk. Het is heel gemakkelijk om een account aan te maken en ook hier moet je weer goed invullen wat de conditie/staat van de kaart is. Je kunt ervoor kiezen om een vaste vraagprijs in te stellen, of een veiling vanaf een X bedrag. Wanneer jij een vaste prijs instelt voor je kaart, kan je er ook voor kiezen dat kopers een bod mogen doen. Dit noemt men ook wel een CO (Counter offer). Je kan er dan altijd zelf voor kiezen om deze wel of niet te accepteren. Let er ook op, dat als jij internationaal gaat verkopen, dat je ook weet hoe je internationaal moet verzenden. Heb jij al ooit iets naar Amerika verzonden? Daar komt wel wat meer bij kijken dan een simpel pakketje opsturen naar iemand anders uit Nederland. Al met al, is Ebay een erg mooi platvorm en je hebt er wereldwijd een groot bereik op.

Kaarten verkopen op Catawiki

Een ander internationaal platvorm is Catawiki, zij hebben hier speciale experts die een schatting maken van je kaart(en). Hierna kan jij ze op hun website plaatsen als veiling. Hier krijg je ook te maken met kopers vanuit andere landen, hou hier dus rekening mee met het verzenden. Het kan zijn dat een item wat hoger of lager uitvalt, let wel op. Je moet ook een fee betalen aan Catawiki, wij zijn zelf niet erg actief op dit platvorm. Als beginnend Pokémon kaart verkoper moet je vooral voor jezelf gaan uitzoeken welke websites jij fijn vind. Hierna kan je daar altijd op terug vallen en krijg je vanzelf vaste kopers.

Pokémon kaarten verkopen op Facebook

Hier zijn wij zelf erg actief op, we zijn dan ook beheerder van een van de grootste Nederlandse Pokémon groepen namelijk: Pokemon Kaarten Verkoop/Veiling/Flashsales. Momenteel zijn er al bijna 11.000 verzamelaars uit Nederland en België actief die dagelijks hun Pokémon kaarten aanbieden, of juist kaarten kopen. Er zijn 100e advertenties per dag en voor iedereen is er wel iets te vinden. Je kunt op meerder manieren je kaarten verkopen via Facebook. Je kunt ze erop plaatsen met een vaste prijs, let op vermeld wel de conditie van de kaart of plaats een duidelijke foto van de voorkant en achterkant van de kaart. Maar je kan ook gaan voor een claimsale, dan plaats je in die advertentie alle kaarten eronder als commentaar. Mensen kunnen dan onder elke foto ‘claim’ typen, dat betekend dan dat ze deze van je overnemen. Er zitten wel regels aan vast, wanneer iemand claim zegt, moet deze persoon de kaart ook echt overnemen. Ga dus niet random op elke advertentie claim antwoorden, want dan moet je de kaarten ook echt overnemen. Wanneer je de regels overtreed kan je uit de groep gezet worden. De laatste manier om de kaarten te verkopen op Facebook is via een veiling.

Voorbeeld Pokémon kaart veiling op Facebook

Charizard EX 12/108
Conditie: NM-Mint
Startbod: €1
Eindtijd: 24 uur na het eerste bod
Verzending: Vanuit Nederland

Het bovenste stukje is dan de naam van de kaart, de Charizard EX. Daarna komt de conditie van de kaart, in dit geval een NM-Mint kaart, dat staat gelijk aan het grading cijfer 8. Je kan bieden vanaf €1, eventueel kun je ook een reserve toevoegen. De eindtijd is ook erg belangrijk, een veiling mag maximaal 24 uur duren maar je kan hem ook al na 1 uur sluiten als jij dat liever hebt. De verzending is ook erg handig om te weten voor de kopers, een pakketje vanuit Nederland naar België sturen is namelijk een stuk duurder. Gaande de weg, leer je vanzelf wel hoe jij het beste je kaarten kunt aanbieden. Het kan ook zijn dat je een top verkoper gaat worden en zo veel vaste klanten krijgt.

Afsluiting Pokémon kaarten verkopen in 2023

Wij hopen dat jullie nu weten hoe je je Pokémon kaarten kunt verkopen in 2023. Wanneer jij net je Pokémon kaarten hebt gevonden op bijvoorbeeld je zolder. Komt er best veel informatie in één keer op je af, ons advies is dan ook. Ga mee met de flow, je leert gaande weg vanzelf wat alle termen betekenen en hoe jij het makkelijkste je kaarten kan verkopen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om juist te beginnen met het verzamelen van Pokémon kaarten, dan ben je bij Pokemart.nl op het juiste adres. Wij hebben namelijk een Pokémonwinkel, vol met allerlei producten denk bijvoorbeeld aan: booster boxen, elite trainer boxen, Pokémon boxen, collectie boxen, theme decks, tins en nog veel meer! Voor de beste Pokémon deals ga je naar onze Pokémon aanbiedingen pagina. Bekijk ook gerust onze andere blogs, wij leggen daarin alles uit wat je maar kan bedenken over Pokémon TCG.

 

 

Deel dit bericht