Wat zijn de sterkste Pokémon kaarten ter wereld?

Wat zijn de sterkste Pokémon kaarten ter wereld?

Wat zijn de sterkste Pokémon kaarten ter wereld? Ideaal om te gebruiken bij Pokémon TCG online

Of je nu in Pokémon zit omdat je een verzamelaar bent of omdat je een super fan bent en alles wilt hebben van de merchandise. Iedereen heeft wel eens gehoord van Pokémon Trading Card Game. Het officiële kaartspel, wat eigenlijk bij de kaartjes hoort. Als je al een tijdje actief bent in de Pokémon wereld heb je wel gemerkt dat de ene kaart veel sterker is dan de andere. Wij gaan het vandaag hebben over de aller sterkste Pokémon kaarten. Jij kunt hier dus je voordeel uit halen, door deze kaartjes te verzamelen en te gebruiken tijdens een potje Pokémon TCG! Dan kan ook jij eindelijk eens winnen van je vrienden :D

Heel veel soorten Pokémon kaarten

Er zijn inmiddels zo veel series van Pokémon uitgebracht. Wat allemaal begon in 1999, en nu in 2021 maken ze nog steeds nieuwe series. Zoals afgelopen maand nog Sword & Shield Battle Styles. Maar goed, als je al een tijdje in Pokémon zit heb jij het ook wel gemerkt. De ene kaart is nu eenmaal veel sterker dan de andere. Je hebt super krachtige aanvallen en hele hoge HP cijfers. Die kun je niet missen. Bij de nieuwe series zie je het vooral bij de VMAX kaarten, deze zijn een stuk steker dan de normale Vtjes. Vroeger bestonden er nog geen VMAXen dus dat maak het wat lastiger vergelijken. Maar toch doen wij een poging voor je.

De aller beste Pokémon kaarten ter wereld: onze eigen top-5

Wij hebben onze eigen top-5 gemaakt, wordt dus vooral niet boos als je het hier niet mee eens bent. Wij hebben onze focus gelegd op hoe goed en bruikbaar een kaart is in het kaartspel zelf. Met deze kaarten in je deck zit je dus goed! We hebben alle VMAX’en buiten beschouwing gehouden. Deze zijn namelijk standaard beter dan de oude kaartjes en wij willen liever alles vergelijken van vroeger. Anders zou onze hele top-5 bestaan uit kaartjes uit 2021 en dat is ook niet leuk.

Nummer 5: Mega-Gengar

Gengar de ghost Pokémon soort, is de 3e evolutie van zijn vorm. De eerste is Gastly, deze evolueert in Haunter, die op zijn beurt weer evolueert in Gengar. Gengar is zowel te vinden in mega als in gigantamax vorm. Deze kaart heeft een super HP van maar liefst 220 en een super aanval. Namelijk ‘Phantom Gate’, hiermee kun je een aanval van je tegenstander inzetten voor maar 3 energie kaarten. Ideaal om een battle mee te winnen, zeker als je tegen een sterke Pokémon staat. Dan gebruik je gewoon zijn aanval om hem K.O te maken! Vandaar dat dit prachtige kaartje in onze top-5 staat op nummer 5. Er komen dus nog 4 betere.

Nummer 4: Charizard Megaform Level X

Charizard, wie kent hem nou niet? Charizard is namelijk de populairste Pokémon kaart van het moment. Deze vuurdraak komt uit de aller eerste reeks en was vroeger al mateloos populair. Dit is door de jaren heen enkel maar gestegen. Dit is de 3e evolutie van deze Pokémon. Je begint met Charmander, deze evolueert in Charmeleon en die weer op zijn beurt in een super vette Charizard. Charizard heeft naast de gigantamax vorm ook twee mega vormen namelijk: Level X en Level Y. Buiten het feit om dat Charizard zo populair is, is deze kaart ook nog eens super krachtig. De aanval ‘Call For Power’ koppelt de energiekaarten van je tegenstanders Pokémons op het veld aan die van Charizard voordat hij mag aanvallen. En dan gebruik je natuurlijk ‘Malevolent Fire’ die 150 schade aanricht. Welke Pokémon kan daar nou tegen op? De Charizard staat in onze top-5 op de 4e plek.

Nummer 3: Rayquaza Level X

Rayquaza een hele populaire legend Pokémon is een draak type. De cover van het Pokémon spel Emerald stond centraal om Rayquaza, die in generatie 3 verscheen. De Rayquaza Level X vorm heeft een super handige actie genaamd ‘Dragon Spirit’. Je mag dan een energiekaart naar keuze uit je aflegstapel trekken en verbinden mt Rayquaza op het speelveld. En vergeet niet zijn super krachtige aanval ‘Final Blowup’ die maarliefst 200 schade aanricht per keer! Vandaar dat deze Legendarische Pokémon niet kon ontbreken in onze top-5.

Nummer 2: Mega Venusaur

Wie kent Venusaur nou niet? Een van de 3 starters, waarmee het allemaal begon. Je zou het niet verwachten maar Mega Venusaur is sterker dan Mega Blastoise en Mega Charizard. Ja echt, wij geloofde het op het begin ook niet. Venusaur is een gras Pokémon, en heeft nog twee andere evaluaties. Bulasaur is de eerste, daarna volgt Ivysaur en als laatste komt Venusaur. Hij beschikt zowel over een gigantamax als een mega vorm. De 230 HP valt niet over te twisten, maar daarnaast heeft hij ook nog eens sterke aanvallen. ‘Crisis Vine’, hiermee breng je 120 schade aan bij je tegenstander, maar dat is nog niet alles. Je tegenstander zal ook nog eens verlamd raken en poison oplopen. Hierdoor kan die tijdelijk niet aanvallen en gaat er automatisch nog eens HP van de Pokémon af. Ideaal om een battle te winnen dus! Zie hem als een tank, erg sterk in verdedigen door zijn hoge HP. Maar tegelijkertijd kan die ook flink schade aanrichten en een tegenstander verlammen. Vandaar dat Venusaur op plek 2 staat in onze top 5.

Nummer 1: Shadow Lugia

Dan komen we nu aan bij de nummer 1 uit onze lijst! Verrassend genoeg is dit weer een Legendarische en populaire Pokémon. Lugia is een lucht/psychic Pokémon en de baas van de drie andere legendarische birds; Articuno, Moltres en Zapdos. Shadow Lugia, is een van de meerdere vormen die Lugia heeft. Het is niet alleen een krachtige Pokémon, maar ook nog eens een hele zeldzame kaart. Waarom is deze kaart nou de aller beste Pokémon kaart? Nou hel simpel, hij heeft zelf al een indrukkend aantal HP namelijk 300 HP. Maar zijn aanval, is ongekend! De aanval ‘Shadow Storm’ doet namelijk 1000 schade bij een tegenstander voor 4 psychic energiekaarten. Maar kom op, welke Pokémon kan een aanval van 1000 HP overleven? Precies, wanneer je deze aanval speelt is het een instant K.O voor je tegenstander. En dat maakt dit kaartje nou net de aller sterkste van allemaal. Vergeet deze dus niet toe te voegen aan je deck wanneer je tegen je vrienden gaat spelen. Maar vertel ze niks, en verbaas ze!

shadow lugia pokemon kaart

Einde

Wij wensen je heel veel succes met je toekomstige Pokémon kaartspel potjes! Hopelijk win je van al je vrienden en heb je genoten van onze top-5.

Deel dit bericht