CGC Grading Pokemon Kaarten

CGC Grading Pokemon Kaarten

CGC Grading Pokemon Kaarten

CGC Grading Pokemon Kaarten

Wat is CGC Grading precies? Wat voor soort kaarten graden ze? Hoe zien de slabs eruit en verkopen wij ook graded pokemonkaarten? In deze blog gaan wij jullie alles uitleggen over CGC Grading. Wanneer is het bedrijf opgericht? Hoelang doen ze al Pokemon kaarten graden, hoe populair zijn ze in de pokemon markt. Waar moet je op letten? Wat vinden wij ervan en verkopen wij ook slabs van CGC? Lees dus vooral verder in deze Pokemon blog over CGC.

Wat is CGC Grading?

Het is een grading bedrijf genaamd CGC. Dit is de afkorting van het bedrijf die iedereen gebruikt, het staat namelijk voor ´Certified Guaranty Company´. Het gaat hier om een Amerikaans bedrijf wat al erg lang in de grading markt zit. Echter zijn zij heel lang geleden begonnen met het graden van stripboeken en tijdschriften. Rond de corona periode in 2020 zijn zij begonnen met het graden van Pokemon kaarten. Inmiddels hebben ze daarin erg veel ervaring en ze graden per maand meer dan de meeste grading bedrijven. Veel Pokemonverzamelaars zeggen daarom ook dat ze in de top-3 van grading bedrijven zitten. PSA staat op 1# en Beckett op 2# en daarachter komt dan CGC op 3#. Dat hebben ze dus erg snel voor elkaar gekregen, ondanks dat er steeds meer grading bedrijven opduiken. Dit betekend dus dat ze zeker iets goeds doen.

Wat kost Pokemon kaarten graden bij CGC?

De kosten verschillen per manier van inzenden. Je kunt er namelijk voor kiezen om met subgrades te graden, maar ook zonder. Met subgrades kost het momenteel 28 euro, zonder subgrades 18 euro per kaartje. Wanneer jij meer Pokemon kaarten opstuurt of via een bepaalde middleman stuurt kan het wat verschillen in prijs. De kosten om een error Pokemon kaart te graden liggen een stuk hoger, dan praten we al snel over 45 euro per kaartje. Je kunt de actuele prijs van het graden altijd opvragen bij je middleman voordat jij kaarten instuurt of op de CGC website bekijken. Website: https://www.cgccomics.com/grading/grading-process/

Graden wij onze kaarten ook bij dit bedrijf?

Ja, het is zeker een aanrader om hier je Pokemon kaartjes eens te laten graden. Al zijn het er maar een paar, om het even uit te testen. Ons advies is dan ook altijd, stuur een paar kaartjes op en ervaar het zelf. Dat is toch de beste manier om te leren welk grading bedrijf bij jou past en waar jij de service, verwerkingstijd en kosten het fijnste vind. Wij hebben in het verleden erg veel gegrade bij dit bedrijf, zeker toen PSA en Beckett dicht waren. En ook een hoop error Pokemon kaarten hierheen gestuurd, omdat zij hier het beste mee omgaan. Dus vanuit ons is het zeker een aanrader.

Waarom kan ik hier het beste mijn error Pokemon kaarten heen sturen?

CGC Grading is gespecialiseerd in error Pokemon kaarten graden. Ze erkennen de meeste errors en lopen op dit gebied voor op alle andere grading bedrijven. Ze zetten netjes op de achterkant van de slab wat de error is en zo kan jij aantonen dat de error ook echt is. Je weet namelijk nooit zeker als een kaartje bijvoorbeeld crimped is, of dit komt door de Pokemon fabriek machine, of door iemand die dit zelf heeft aangebracht op de kaart. CGC onderzoekt tijdens het graden de error en als zij ervan uit gaan dat deze echt is komt die in een error slab. Erg mooi om te zien, en goed van ze dat ze dit doen. Zo hebben wij als Pokemon collectors ook een plek voor onze error kaarten. Error kaartjes zijn over het algemeen een stuk duurder, omdat deze uniek zijn. Elke error is anders en de ene is meer gewild dan andere.

Hoe populair is CGC Grading?

Zoals wij hierboven al benoemd hadden valt CGC Grading in de top-3 van grading bedrijven. Ze graden ook erg veel kaarten elke maand, en nemen als maar toe in populariteit onder alle verzamelaars. Dat is dus goed nieuws voor CGC, minder goed nieuws voor andere grading bedrijven. We kunnen dus wel stellen dat CGC Grading een grote speler is op de gradingmarkt en erg populair is.

Verkopen wij ook slabs van dit bedrijf?

Ja, wij verkopen ook CGC Pokemon kaarten. Op dit moment zijn wij nog foto´s aan het maken van al onze slabs, maar deze zullen uiteindelijk ook te koop zijn op www.pokemart.be en www.pokemart.nl. Bezoek onze website op een later tijdstip nog eens, en wie weet staan ze er dan al op. Het zal gaan om een variatie aan Pokemon slabs. Zodat er voor elke collector wel wat leuks tussen zit, hele dure maar ook goedkopere versies.

Hoe zien de slabs eruit?

Hieronder staan twee voorbeelden van CGC Pokemon kaarten met sub-grades. Let wel op, de slabs krijgen een nieuwe layout. Hiervan hebben wij helaas nog geen voorbeelden, omdat dit pas net is ingevoerd. Maar in de toekomst zullen wij hier ook voorbeelden van laten zien. Ze gaan namelijk de gehele layout van de slabs omgooien. Ze krijgen een nieuwe kleur label en komen er heel anders uit te zien. Volgens vele verzamelaars een slimme zet en ziet het er veel mooier uit. Deze foto zijn de oude slabs nog met het blauwen label.

CGC Grading Pokemon Kaarten

De nieuwe CGC slabs

Hieronder zijn twee voorbeelden te zien van de nieuwe slabs. Zoals je kunt zien, krijgt CGC een compleet nieuwe layout en design. Sterker nog, je kunt de oude 9.5 slabs insturen en dan worden ze een 10 gemaakt. Dat is wel een toffe service, dus als jij nog CGC 9.5 slabs hebt, stuur deze dan opnieuw op en zij maken er in het nieuwe label een CGC 10 van.

nieuwe cgc slabnieuwe cgc slab 2

Een uitleg video van CGC zelf:

Wat vinden wij ervan?

Het is een erg groot bedrijf en ze doen het goed op de Pokemon markt. Het nadeel is alleen dat ze in Amerika zijn gevestigd en minder populair zijn dan PSA Cards en Becektt (BGS). Inmiddels zijn deze populairste grading bedrijven weer open, en dan ga je toch al snel met je Pokemon kaarten naar die bedrijven toe. Want je wilt natuurlijk de maximale value eruit halen, mocht je ze ooit verkopen. Ook sparen meer mensen PSA Pokemon kaarten, waardoor je die dus een stuk sneller kan verkopen. Maar al met al, is het een erg mooi bedrijf en zien de slabs er leuk uit. Voor de rest, moet iedereen het zelf maar eens ervaren. Wanneer je slabs in je hand hebt, zien ze er toch heel anders uit dan op de foto.

Afsluiting

Hopelijk hebben wij jullie zo voldoende geïnformeerd over CGC Grading en het graden van Pokemon kaarten bij dit bedrijf. Mocht jij nog vragen hebben, dan kun je die altijd aan ons stellen. Vergeet niet onze social media kanalen te volgen zodat jij nooit een Pokemon aanbieding, nieuwtje of giveaway mist! Tot de volgende blog.

Deel dit bericht