Pokémon kaarten graden

Pokémon kaarten graden

Er zijn tegenwoordig erg veel Pokémon grade bedrijven, in deze blog gaan wij er een aantal uitlichten. Een erg handige blog als jij van plan bent om je Pokémon kaarten te gaan graden. De waarde van Pokémon kaarten is voor veel mensen erg belangrijk. We kunnen deze in twee categorieën delen. De waarde in geld en emotionele waarde. Vooral het eerste is erg belangrijk voor veel mensen, maar hoe bereken je nu precies wat een Pokémon kaart waard is? Via een Pokémon grade bedrijf kan je de staat van je kaart vast laten stellen door experts. Hierdoor is één onderdeel van de prijs bepalen al gedaan. Nu moet je alleen nog gaan researchen hoeveel de kaart precies waard is. Dit doe je door bijvoorbeeld naar soldlistings van dezelfde grade en kaart te bekijken op Ebay. Maar onthoud goed, prijzen staan niet vast in de Pokémonwereld. Deze kunnen zowel omhoog als omlaag gaan en het blijft een kwestie van vraag en aanbod. De meest bekende en waardevolle grader is PSA, gevold door Beckett (BGS). Hierna volgen nog een hoop andere spelers zoals CGC, Graad, AP en nog vele andere die een stuk kleiner zijn. Wij zetten ze even alle vijf in een tabel zodat jij het gemakkelijk kunt vergelijken.

PSABeckettCGCGRAADAP Grading
LandUSAUSAUSAItalieDuitsland
Waardering✔︎✔︎✔︎✔︎✔︎✔︎✔︎✔︎✔︎✔︎
Moeilijkheid graden✔︎✔︎✔︎✔︎✔︎✔︎✔︎✔︎✔︎✔︎
Error labelsSommigeJaJaJaJa
WachttijdenLangLangLangKortKort
Prijzen20 euro33 euro30 euro18 euro18 euro
De tabel die een overzichtje geeft in de grading bedrijven als je ze naast elkaar zet.

PSA Cards

De grootste grading service aanbieder in de Pokémonwereld is toch wel PSA. Ze staan ver aan kop en hebben erg veel ervaring, erg veel kaarten al gegraded en geven flinke meerwaarde aan speciale Pokémon kaarten en hoge grades (gem mints). Het mooie aan PSA Pokémon kaartjes is ook dat deze erg gewild zijn onder de collectors. Wanneer jij er een paar te koop zet, krijg je ze zo verkocht want er is extreem veel vraag naar. Zelfs de aller laagste grades zoals een PSA 1 van een gewild kaartje gaan vaak nog voor veel geld de deur uit. Deze kun je verkopen op bijvoorbeeld Ebay, Marktplaats of Facebook Pokémon groepen. Maar er zitten natuurlijk ook nadelen aan PSA. Het grootste nadeel aan dit bedrijf is de looptijd van het graden. Mensen die begin 2021 hun kaarten hebben opgestuurd om te laten graden, krijgen deze nu pas terug of hebben ze nog steeds niet terug. PSA is namelijk helemaal vol gelopen met inzendingen en kan het simpelweg niet aan. Houdt daar dus wel rekening mee als jij je kaarten gaat opsturen, je bent ze aardig lang kwijt. Je moet er dus geduld voor hebben. Maar wanneer ze dan terug komen, dan is het wel extra speciaal en hebben je kaarten veel extra waarde gekregen.
De website van PSA: https://www.psacard.com/

Beckett (BGS)

Beckett (BGS) staat bekend om haar strengheid. Een 10 is ook echt een hele sterke tien. De meeste mensen zeggen dat een Beckett 9,5 grade gelijk staat aan een PSA 10. Zo zijn er erg veel collectors geweest in het verleden die hun Beckett 9.5 graded Pokémon kaarten hebben opgestuurd naar PSA voor een crossover grade. Je bent dan namelijk bijna verzekerd van een PSA 10. Het mooiste aan beckett is nog een black label score. Dan krijg je één Beckett 10 met alle subgrades ook op een 10. Dan krijg je je kaart terug met een speciaal zwart label. Dit verhoogd de waarde enorm en de population van deze blacklabels is erg laag. Je kan dan gerust spreken over een zeer zeldzame grade. De labels zijn ook erg mooi, zeker met de sub-grades erbij. Hierdoor kun je heel gemakkelijk zien op welk onderdeel jij welk cijfer scoort. Dit is niet bij PSA slabs, dat maakt het ook extra speciaal om subgrades te hebben. De nadelen van Beckett zijn de wachttijden en de prijzen. Het is iets duurder dan PSA en je moet aardig lang wachten. Maar ze zijn wel de strengste graders op de markt!
De website van Beckett: https://www.beckett.com/grading/

Certified Guaranty Company (CGC)

Dit bedrijf heeft een flinke groei gemaakt in de Pokémonwereld, maar bestaat al wel 20 jaar. Ze worden door veel collectors ook wel gezien als de 3e grootste grader voor Pokémon kaarten. Het bedrijf blijft als maar groeien en heeft er goed aan gedaan om flinke naam te maken met Pokémon kaartjes graden. De prijs per kaart hangt erg af van welke service je neemt en of je wel of geen subgrades erbij wilt hebben. Ze graden voor Amerikanen erg snel, voor ons als Nederlanders duurt het helaas wat langer. De slabs zien er wel een stuk minder mooi uit en er gaan ook aardig wat vaak dingen fout bij dit bedrijf. Wij zijn van mening dat je het beste je error kaartjes naar dit bedrijf kunt sturen want hier zijn zij in gespecialiseerd. De nadelen zijn dus een minder mooi label, zo nu en dan wat foutjes en de waarde die het mee geeft aan je kaarten is een stuk lager dan bij PSA of Beckett.
De website van CGC: https://www.cgccomics.com/grading/trading-cards/

GRAAD

Een andere kleinere speler is Graad, een bedrijf dat al een tijdje mee draait en gevestigd is in Italië. Het voordeel hiervan is dus dat ze in Europa gevestigd zijn en je je kaarten veel sneller terug krijgt met de post en geen douane kosten hoeft te betalen. We hebben het zelf getest, de prijs was per kaartjes was aan de lage kant. De kaarten kwamen ook vrij snel weer terug, je moet denken aan 1 a 2 maanden max. Vergeleken met de 1.5 jaar van PSA is dat heel erg snel. De slabs zijn ook even groot als die van PSA alleen het label is wel groen. Je moet er dus maar net van houden. Het grootste nadeel aan GRAAD is vooral dat je kaarten weinig meerwaarde krijgen. Wil jij je kaarten dus snel in een slab hebben? Dan raden wij je zeker GRAAD aan. Maar doe jij het puur voor het geld? Dan zou ik Graad over slaan.
De website van GRAAD: https://www.graad.eu/

AP Grading

Een van de nieuwe opkomende grading service bedrijven is AP Grading. Het leuke hieraan is dat ze in Duitsland gevestigd zijn. Erg veel middlemannen rijden erheen om de kaarten weg te brengen en op te halen. Zo is het dus vrij veilig om te graden via dit bedrijf, je kaarten kunnen niet kwijt raken met de post. Het bedrijf is heel erg streng, het doet ons erg denken aan Beckett maar dan wel een mindere versie natuurlijk. We zien steeds meer mensen gebruik maken van AP Grading. Het is erg handig als je even wilt weten wat voor cijfer je kaart gaat score, omdat ze zo streng zijn. Het kost je 18 euro per kaartje, de prijs valt dus vrij laag uit vergeleken met de andere grading bedrijven. De slabs zien er ook mooi en stevig uit, je moet er alleen wel van houden dat ze zwart zijn. Ook hier krijg je weer subgrades net zoals bij Beckett wat het een erg mooie slab maakt. Het grootste nadeel bij dit bedrijf is ook weer dat het weinig waarde toevoegt aan je kaarten. Dit komt omdat het bedrijf nog nieuw is en weinig naam heeft binnen de Pokémonwereld.
De website van AP Grading: https://www.apgrading.nl/

Afsluiting

Wij hopen dat jullie wat hebben aan deze blog over Graded Pokémon kaarten. De beste tip die wij kunnen geven is probeer ze allemaal eens uit? Wat heb je te verliezen? Want uiteindelijk is het toch ook veel eigen smaak en de labels verschillen nogal van elkaar. Mocht je het doen voor het geld? Dan raden wij je natuurlijk aan om voor PSA en Beckett te gaan. Maar geef de andere ook de kans om te groeien, ik zou zeggen stuur een paar kaartjes naar de wat minder populaire want dit duurt toch veel korter. En wie weet sta jij wel versteld van het resultaat. Ben jij nog op zoek naar Pokémon pakjes om kaarten te pullen die jij kan gaan graden? Bekijk dan eens onze Pokémon booster boxen en Pokémon Elite Trainer Boxen!

Deel dit bericht