Hoeveel zijn mijn Pokemon kaarten waard?

Hoeveel zijn mijn Pokemon kaarten waard?

Hoeveel geld zijn mijn Pokemon kaarten waard?

Een vraag die wij erg vaak gesteld krijgen. Gelukkig voor jullie gaan wij er in deze blog dieper op in. Onlangs hebben wij een nieuwe tool gelanceerd: CardChecker. Waarin elke Pokemon kaart die bestaat is opgenomen met de gemiddelde prijzen erbij. Maar er komt meer bij kijken om precies te bepalen hoeveel jouw Pokemon kaarten waard zijn. Zo is de staat ook erg belangrijk, daar gaan wij later verder op in en het blijft natuurlijk een open markt van vraag en aanbod. Maar bekijk dus zeker eens onze Pokedex om te zien hoeveel je kaarten gemiddeld waard zijn. Zo onderscheid je heel gemakkelijk of het een dure of goedkoop kaartje is.

De staat bepalen van je kaarten

Dit is een van de belangrijkste aspecten als het neerkomt op het bepalen van de waarde van je Pokemon Kaarten. Een kaart kan in gem mint (hoogste kwaliteit) namelijk €100e euro’s meer waard zijn dan dezelfde kaart in HP (Heavy Played) staat. Ook zijn er grading companies. Hier legt een expert de staat vast van je kaart en stopt deze vervolgens in een veilige hoes. Bekijk al je kaarten dus één voor één en bepaal de staat die erbij komt kijken. Er zijn 10 soorten staten, wij zetten ze op een rijtje voor je:

  • Heavy Played
  • Good
  • Very Good
  • Very Good – Excellent
  • Excellent
  • Excellent-Mint
  • Near Mint
  • Near Mint-Mint
  • Mint
  • Gem Mint – Pristine

Hoe verder naar beneden de staat gaat, hoe beter de kwaliteit. De bovenste is dus het slechtste dat je kan hebben, de onderste Gem Mint aka Pristine de hoogste. Hierin verschillen de prijzen enorm.

Pokemart’s CardChecker gebruiken om te bepalen hoeveel je Pokemon kaart waard is.

Ga naar onze CardChecker pagina via het menu. Hier zie je vervolgens een balk staan waar jij de naam of nummer van je kaart kan invullen. Bijvoorbeeld “Charizard”, hierna komen alle Charizard kaarten in beeld. Klik de juiste aan, vervolgens kom jij op de info pagina over deze kaart. Hier zie je staan voor hoeveel deze kaart gemiddeld verkocht wordt. Zo kun jij dus heel eenvoudig al je kaarten opzoeken via Pokemart.be en een prijs indicatie zien. Doe dit voor alle kaarten die je hebt, en schrijf de gemiddelde prijzen op in Excel of op een papiertje. Het zal je even wat tijd kosten, maar dan weet je wel of je te maken hebt met goedkope of dure kaarten in je collectie.

Einde

Wij hopen dat jullie eruit gaan komen met de staat en prijs bepalen per kaartje dat je hebt. Speciaal hierom hebben wij onze Pokedex tot leven geroepen. Veel succes met het uitzoeken en hopelijk heb je echte parels in je oude collectie zitten. Ook wensen wij je veel succes met het verkopen van je kaarten, mits je dat wilt natuurlijk. Gelieve ons geen berichten te sturen hoeveel een bepaalde kaart waard is, dit kun je zelf uitzoeken via de Pokedex!

Social Media

Vergeet zeker niet om al onze Social media kanalen te volgen We delen hier dagelijks vele Pokemon nieuwtjes en lanceringen van nieuwe Pokemon producten die je niet mag missen om je Pokemon kaarten verzameling zo cool mogelijk te maken.

Facebook
Instagram
Tiktok
Twitter
Pinterest

Deel dit bericht