Wat is een Pokemonwinkel?

Wat is een Pokemonwinkel?

Een vraag die wij steeds vaker gesteld kregen, wat is nu precies een Pokemonwinkel? Een hele goede vraag, in deze blog gaan wij daar dieper op in en leggen we je alles uit over deze term. De term zegt het al, het is letterlijk een winkel puur en alleen op Pokemon gericht. Je hebt ze in twee vormen, online en offline ook wel fysiek genoemd. De online winkels zijn zoals www.pokemart.be, een online webshop puur gericht op Pokemon artikelen. Je zult enkel Pokemon producten vinden op deze website. Het voordeel is wel dat Pokemon heel erg breed is. Daarnaast heb je nog de offline (fysieke) winkels. Dit zijn winkelpanden die enkel en alleen artikelen bezitten van dit onderwerp. Helaas zijn er in Nederland niet veel van dit soort winkels te vinden. Maar voornamelijk in de grote steden zitten ze verspreid over het gehele land, indien je een fan bent zul je er echt van genieten. Zeker als ze nog WOTC spullen in een vitrinekast hebben staan. Heerlijk dat sentiment, een echte aanrader voor alle fans.

Wat kun je allemaal vinden in een Pokemonwinkel?

Het assortiment verschilt natuurlijk per winkel, maar wij pakken het even algemeen aan. Dit is wat je normaal gesproken in een echte Pokémonstore zult aantreffen:
– Losse booster packs
– Sleeved booster packs
Booster boxen
– Elite trainer boxen
– Premium collection boxen
– Tins
– Decks
– Launch kits
– Toolkits
– Battle kits
– Blisters
– Sleeves
– Toploaders
– Deckboxen
– Binders
– Tijdschriften
– Knuffels
– Figuurtjes
– Stickers
– Pennen en potloden
– Bekers met Pokemons erop
DVD’s
Gameboy spellen
– Boeken
– Puzzels
– Matten
– Posters
– Koptelefoons
– PokemonGo spullen
En ga zo maar door, deze lijst kun je oneindig blijven aanvullen. Dit was even om jullie een idee te geven wat je daar allemaal kunt aantreffen. Pokemon is dus veel meer dan enkel de kaarten. Het is de grootste fan merchandise op de wereld, er zijn dus heel veel diverse producten met een Pokemon afbeelding erop! Wij kunnen je alleen maar adviseren om eens een echte winkel te bezoeken die hier de focus op heeft liggen.

Pokemonwinkel

Online en offline verschillen

In een online winkel kun je je producten online bestellen, in een offline winkel zul je er fysiek naar binnen moeten gaan en aan de kassa moeten afrekenen. De ene heeft zijn of haar voorkeur nu eenmaal voor het online shoppen, de andere gaat liever langs bij de lokale winkel. Dat is helemaal aan jezelf, echter kunnen we wel de voor en nadelen tegenover elkaar zetten.

Je kunt online heel gemakkelijk vanuit je luie stoel in de huiskamer bestellen, maar het duurt gemiddeld gesproken wel een paar dagen voordat je het product ook echt in huis hebt. Het kan ook nog eens kwijt raken met de post, of vertraging oplopen door wat voor reden dan ook. Wanneer je het gaat ophalen in een fysieke winkel, dan heb je het product direct in je handen zodra je het hebt afgerekend. Maar je moet het wel zelf naar je huis zien te krijgen, indien het een klein product is is dit geen enkel probleem. Maar heb je net meerdere cases elite trainer boxen van de nieuwste serie Shining Fates gekocht? Dan wens ik je veel succes met al die grote dozen naar huis spelen. Dan zou mijn voorkeur toch uitgaan van het lekker online bestellen. Maar dat beslist iedereen voor zich.

Conclusie

We hopen dat je nu precies weet wat een Pokemonwinkel is, verder zijn er zowel voordelen als nadelen aan het online en/of offline shoppen. En zijn er erg veel shops die zich niet puur focussen op Pokémon maar er wel items van verkopen.

Deel dit bericht