Hoe bewaar je jouw Pokémon kaarten?

Tips bij het kopen van Pokémon kaarten

Hoe bewaar je jouw Pokémon kaarten?

Hoe bewaar je jouw Pokemon kaarten?

Pokemon kaarten veilig bewaren is erg belangrijk. Of je nu een verzamelaar of handelaar bent, je wilt niet dat de pokemonkaarten beschadigen, omdat ze dan hun waarde kunnen verliezen. In deze Pokemon blog duiken wij dieper in het onderwerp om je Pokemon kaarten veilig te bewaren, dit kan op allerlei verschillende manieren. Wij geven enkel tips, het is uiteindelijk aan elk persoon voor zich om te bepalen hoe hij of zij de kaarten wilt gaan bewaren. Wat voor de ene fijn is, hoeft nog niet fijn te zijn voor de ander. Lees snel verder om alle tips over: Hoe bewaar je jouw Pokemon kaarten te lezen.

Hoe bewaar je Pokemon kaarten veilig?

Er zijn allerlei verschillende manieren om je Pokemon kaarten veilig te bewaren. Elke manier heeft zo zijn eigen voor en nadelen, in deze blog gaan wij alle verschillende manieren aan bod brengen. Uiteindelijk kan jij er zelf voor kiezen welke het beste bij jouw past. Heb jij geen zin om alles te lezen? Bekijk dan zeker even onderstaande video, om toch nog wat tips en tricks mee te krijgen over het veilig opslaan van je kaarten.

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=wrp5RgQfTXE

Pokemon binders

De meest gebruikte manier in Europa om je Pokemon kaarten te bewaren is in binders. Dit zijn ook wel mappen, waar je de kaarten veilig in een hoesje binnen in de map steekt. Doordat de kaarten in een map zitten, raak je ze niet aan en komt er geen licht bij. Waar je wel erg op moet letten is dat erg heel veel verschillende soorten mappen zijn. De ene heeft 9 vakjes, de andere weer 12. Ook heb je mappen met een rits en zonder rits. Er zijn tegenwoordig zelfs mappen, waar je toploaders in kan stoppen. De fijnste mappen vinden wij de Ultra Pro 12-pocket binders, daar kan je bijna alle mastersets in kwijt en dan per set een map aanschaffen. Dit is een eenmalige investering, maar je kaarten en je set blijven voor altijd goed bewaard. Klik hieronder op de link, om de map aan te schaffen op onze website.

Pokemon Ultra Pro 12-pocket binder

Ultra Pro Charizard 12 pocket premium binder pokemart

Toploaders

Je kan al je Pokemon kaarten ook bewaren in toploaders, dit zijn stevige plastic hoesjes die een must zijn voor je kaarten. Het nadeel hieraan is wel dat er snel stof op komt en als je ze op een verkeerde plek neerlegt dat er alsnog iets mee kan gebeuren. De beste manier is dan om ze op een veilige donkere plek allemaal bij elkaar te bewaren in toploaders. Zo komt er alsnog geen zonlicht bij en beschadigen ze niet. De toploaders worden wel meer gebruikt als tijdelijke opslag of wanneer je je kaarten gaat verzenden. Om ze daar voor altijd in te bewaren is natuurlijk helemaal aan jezelf.

Ultra Pro toploader

 

ultra pro toploader

Deck boxes

Er zijn speciale Pokemon deck boxes uitgebracht. Dit zijn kleine opbergdoosjes waar jij je kaarten in kunt doen. Zo kun jij ze gemakkelijk meenemen als jij naar je vrienden gaat, of naar een toernooi om mee te doen met de trading card game. Maar hier zitten ook een aantal nadelen aan als de doos te vol is, kunnen de kaarten die bekneld raken kreuken krijgen. En wanneer jij gaat schudden met het doosje, stoten alle kaarten tegen de bovenkant en onderkant aan waardoor er whitening op de kaarten kan komen. De beste manier is om het doosje dan niet te veel te bewegen en op een veilige plek neer te leggen.

Graded Pokemon kaarten

Een andere manier om je Pokemon kaarten veilig op te slaan is door ze te laten graden door een professioneel bedrijf. Hier heb je de keuze uit PSA, Beckett en CGC. Zij stoppen de kaarten dan in een veilige stevige hoes maar dat niet alleen. Een professional van het bedrijf beoordeeld de kwaliteit van de kaart en geeft er een cijfer aan. Wanneer je kaart het hoogste cijfer haalt (een 10) dan is deze zelfs meer geld waard in de meeste gevallen. Dit is een erg fijne manier om je kaarten op te slaan, het kost alleen wel wat per kaartje. Daarom doe je dit meestal alleen bij je zeldzame Pokemon kaarten. Maar die keus is ook weer voor iedereen zelf, de Pokemon slabs zijn ook erg leuk om als display neer te zetten op bijvoorbeeld je kamer!

Pokemon Japan 2005 Pikachu Holo Gift Box Mew - Gold Star PSA GEM MT 10 Pokemart

Pokemon kaarten veilig bewaren in een kluis

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je pokemon kaarten veilig te bewaren in een kluis. Wanneer jij erg speciale, dure of zeldzame kaarten hebt is dit zeker een optie. Denk bijvoorbeeld aan dure graded Pokemon kaarten of Charizard kaarten. Je kan er natuurlijk ook dure sealed producten in stoppen. Zoals Pokemon booster boxen, Pokemon elite trainer boxen, Pokemon boxen of hele oude Pokemon boosters. Je kan dan kiezen om een of meerdere kluizen bij je in huis neer te zetten met een goed slot erop. Maar je kunt ook een externe kluis huren bij bijvoorbeeld je bank om daar je spullen in op te slaan. Dan zijn ze niet alleen veilig opgeslagen, maar ook voor wanneer er iets bij je thuis gebeurt. Denk aan een inbraak of wanneer je huis in de brand staat. Je kan daar natuurlijk ook je collectie voor verzekeren.

Hoe bewaren wij onze Pokemon kaarten?

Zelf gaan wij voor een mix van alle bovenstaande opties. Zo hebben wij een hele hoop Pokemon kaarten in binders zitten, voornamelijk de master sets maar ook speciale binders met daarin allemaal leuke of wat duurdere kaartjes. Vooral de 12-pocket binders met rits zijn een echte aanrader. Maar ook hebben wij een hele hoop graded Pokemon kaarten voornamelijk van PSA. Deze zijn erg mooi om neer te zetten als display maar beschermen de kaarten ook, en het aller mooiste eraan is nog dat wanneer jij een hoog cijfer scoort ze ook nog in waarde stijgen. Toploaders zijn er ook genoeg, hele elite trainer box bakken vol met hitjes in toploaders. De kluis mag natuurlijk ook niet ontbreken, maar dan wel de externe kluis. Het is toch een stuk prettiger slapen als al je dure kaarten veilig bij de bank in de kluis liggen.

Hoe controleer je de conditie van een Pokemon kaart?

Er spelen een hoop factoren mee om de conditie van de pokemon kaarten te beoordelen. Pak je kaart voorzichtig uit de sleeve en leg hem op een veilig stukje stof bijvoorbeeld een schone playmat. Pak daarna een felle lamp erbij en bekijk de kaart rustig van onder tot boven. Bekijk eerst de voorkant op krassen, slijtage, whitening en de centering. Doe daarna hetzelfde voor de achterkant, desnoods kijk je meerdere keren per kant. Je kan er ook een vergrootglas bij pakken of een centeringtool als hulpmiddel. In je hoofd maak je vervolgens een schatting, oke deze kaart gaat een PSA 10 worden, of is die juist wat minder en gaat die voor een PSA 8/9 maximaal? Daarna besluit jij wat jij met deze kaart wilt doen. Lekker veilig in de map stoppen, of liever graden om te gaan voor het hoogste cijfer een 10? Op het begin is het heel erg wennen, er komen veel termen op je af en je weet totaal niet wat alles betekend. Maar als je eenmaal een aantal weken of maanden in de hobby van Pokemon zit gaat dat uiteindelijk allemaal vanzelf. Heel veel succes ermee!

De waarde van je Pokemon kaart behouden

Zoals we hierboven hebben gelezen zijn er verschillende manieren om je kaarten veilig te bewaren. Dit is echt cruciaal voor de waarde van je kaarten. Want zodra je kaart ook maar iets beschadigd is kan die direct een stuk minder waarde krijgen. Zorg er daarom goed voor dat jij al je kaarten veilig opslaat!

Afsluiting

Hopelijk hebben wij jullie zo voldoende informatie gegeven over: Hoe bewaar je jouw Pokemon kaarten veilig? Mocht deze blog jouw nu echt goed bevallen en wil jij meer van dit soort informatieve artikelen lezen? Bekijk dan ook zeker onze andere blogs en kom regelmatig terug naar www.pokemart.nl en www.pokemart.be. Wij schrijven namelijk wekelijks nieuwe artikelen over Pokemon kaarten en alles wat daarbij hoort.

 

Deel dit bericht