Soorten Pokémon kaarten: Common, Uncommon en Rare

Pokémon Shining Fates Dragapult Premium Kollektion

Soorten Pokémon kaarten: Common, Uncommon en Rare

De verschillende soorten Pokémon kaarten kunnen we splitsen in drie groepen van zeldzaamheid: Common, Uncommon en Rare. In deze blog gaan wij jou uitleggen waar deze groepen voor staan en hoe jij ze kunt herkennen.

Meest voorkomende: Common Pokémon kaarten

De Common kaarten hebben de laagste zeldzaamheid van alle soorten Pokémon kaarten. Dit houd in dat deze kaarten het aller vaakste gepulled worden uit de pakjes. Deze zijn dus niet speciaal en je kunt ze herkennen door het rondje onderaan de kaart. Dit zijn meestal de simpelere basis Pokémon. Het is wel zo dat deze nog kunnen evolueren en dus naar een ander zeldzaamheidsniveau kunnen stijgen. Gemiddeld per Pokémon booster pack zitten er 5 Common kaarten in. Zie hieronder een voorbeeld kaart, zie rechts onderin het rondje naast het nummer van de kaart.

Common Base Charmander
Common Base Charmander

Gemiddeld voorkomende: Uncommon kaarten

Common Pokémon kaarten kom je wat minder vaak tegen, deze hebben namelijk een gemiddelde zeldzaamheid. Deze zijn te herkennen aan het vierkante of ruitachtige figuurtje rechts onderaan de kaart. Dit zijn normaal gesproken Stage-1 Pokémon kaarten. Dit is de middelste versie van een evolutie reeks, er zijn uitzonderingen op deze regel. Gemiddeld zitten er 3 Common kaarten in één booster pack. Zie hieronder een voorbeeld, we gebruiken de evolutielijn van Charmander, Charmeleon en Charizard in dit voorbeeld:

Base Charmeleon Common
Base Charmeleon Common

Weinig voorkomende: Rare Kaarten

Dit zijn de zeldzaamste kaarten die er zijn. Deze komen het minste voor en worden het meest gezocht door alle Pokémon verzamelaars. Je kunt deze kaarten herkennen door het sterretje rechts onderin op de kaart. Dit zijn soms normale holo kaarten, maar kunnen ook de zeldzaamste chase kaarten uit een set zijn. Gemiddeld zit er 1 rare in één booster pack, let wel op er zijn uitzonderingen op de regel. Het kan namelijk zijn dat jij 2 dikke hits in één pakje aantreft of dat de reverse holo ook een rare is. Maar er moet minimaal één rare in een pakje zitten. We nemen als voorbeeld de Holo base Charizard, een van de zeldzaamste Pokémon kaarten die er bestaat en erg begeerd door de Pokémon collectors.

Base Charizard Rare Holo
Base Charizard Rare Holo

Afsluiting

Wij hopen dat wij jullie zo iets geleerd hebben over Pokémon kaarten. Je kunt nu dus per kaart gaan beoordelen hoe zeldzaam en speciaal deze is. Wij hopen ook dat jullie nog erg veel rares gaan pullen en natuurlijk Charizards! Ben jij nog op zoek naar pakjes? Wij hebben namelijk erg veel Pokémon booster boxen op voorraad voor een schappelijke prijs. Bekijk dan eens rustig onze Pokémonwinkel. En vergeet niet onze Tiktok en Instagram te volgen voor de leukste giveaways en live pack openings!

Deel dit bericht