Heeft Logan Paul voor 3,5 miljoen dollar nep Pokémon kaarten gekocht ?

Heeft Logan Paul voor 3,5 miljoen dollar nep Pokémon kaarten gekocht ?

Het nieuws wat de Pokémonwereld in zijn greep houd. Heeft Logan Paul de beroemde influencers en Pokémon fan/verzamelaar voor $3,500,000 een nep case first edition booster boxen gekocht? Het gaat er al de hele week over, alle grote spelers hebben er wel iets over te zeggen. En er is veel onderzoek gedaan door grote spelers in de Pokémon wereld. Er vielen een aantal zaken op aan de foto die hij plaatste op zijn Instagram verhaal. Hij heeft inmiddels aangegeven dat hij samen met BBCE experts de inhoud gaat onderzoeken. Zij zijn het bedrijf die de authenticiteit van de doos in de eerste plaats goedkeurde. In deze blog gaan wij er verder op in.

De prijs van de sealed case en de verkoopgeschiedenis ervan

De sealed case werd in maart 2021 voor het eerst gespot op Ebay, hij stond hier namelijk te koop. Het vreemde hieraan is vooral dat er toen een prijskaartje van $72,000 op stond. Veel verzamelaars vonden het toen al heel vreemd, een sealed case van 6 first edition Pokémon base booster boxen voor maar $72,000? Toch was iemand zo gek om deze sealed case toen te kopen voor het gevraagde bedrag. Daarna ging het in een snelle vaart met de case. Een nieuwe koper voor een onbekend bedrag werd de nieuwe eigenaar van de case. Deze Amerikaan verkocht de case vervolgens weer door voor $2,700,000. En deze laatste persoon verkocht het uiteindelijk aan Logan Paul voor $3,500,000. Bizar als je het ons vraagt. Er zijn dus meerdere eigenaren geweest en de prijs vloog letterlijk van 72.000 naar 3.500.000 in een half jaar tijd.

Waarom denkt iedereen dat deze case nep is?

Een van de aller grootste websites in de Pokémonwereld heeft er een heel artikel aan geweid. Namelijk Pokebeach, klik hier om hun artikel te lezen. Wij zetten alles voor je op een rijtje:

 • – Er is iets mis met het label en de streepjescode op de case. De product code vermeld “WOC060331E“, waar dit normaal “WOC06033” hoort te zijn.
  – Tape om de doos zit verkeerd om en verkeerde lettertype.
  – Lettertype op de case is anders dan bij andere bekende cases.
  – Label is te donker, deze hoort onleesbaar te zijn na 22 jaar.
  – De tekst die erbij staat hoort niet bij de barcode.
  Al met al zijn er dus een hoop bewijzen die in het nadeel spreken van Logan Paul.

Afsluiting

Het ziet er dus naar uit dat het hier om een neppe case gaat. Maar verder onderzoek door de experts zal dit moeten uitsluiten. Logan Paul heeft aangegeven de case binnenkort te openen, want alle bovenstaande punten zijn opgemerkt aan de buitenkant. De binnenkant is nog niet onderzocht. Wij hopen voor hem en iedereen in de Pokémonwereld dat het hier om echte boosterboxen gaat. Niemand zou het namelijk leuk vinden om voor $3,500,000 opgelicht te worden. Wees dus altijd voorzichtig met de aankopen die je doet bij vreemde of onbekende. Wij adviseren iedereen om je kaarten bij www.pokemart.be te kopen, een shop met enkel echte Pokémon kaarten.

Deel dit bericht