Zeldzame Pokemon kaarten 2023

Zeldzame Pokemon kaarten 2023

Zeldzame Pokemon kaarten 2023

Zeldzame Pokemon kaarten 2023

Als fan van Pokemon weet ik hoe waardevol en gewild sommige kaarten kunnen zijn, vooral wanneer ze zeldzaam zijn. De zeldzaamheid kan afhangen van meerdere factoren. Zo zijn er een aantal pokemonkaarten die amper zijn gedrukt, hier zijn dan maar een handje vol exemplaren van over in 2023. Maar het kan ook zijn dat een kaartje uit een moderne set extreem lastig te krijgen is uit een pokemon booster pack. Hierdoor is deze dus ook erg zeldzaam, maar niet perse extreem veel waard vergeleken met de oudere kaartjes die amper geprint zijn. In deze Pokemonblog gaan wij jullie alles vertellen over zeldzame Pokemon kaarten! Hier zijn enkele van de meest zeldzame Pokemon kaarten die er bestaan.

1) Pikachu Illustrator Card

Dit is waarschijnlijk de meest waardevolle en zeldzame Pokemon kaart die er is. Er zijn slechts 39 exemplaren van deze kaart in de wereld en ze werden alleen uitgebracht in 1998 als onderdeel van een CoroCoro Comicwedstrijd in Japan. Tegenwoordig in 2023 zijn er niet veel meer over, in 2022 heeft Logan Paul het enige exemplaar in een PSA 10 weten te bemachtigen. Deze Pokémon kaart wordt ook wel beschouwd als de heilige graal onder alle Pokemonkaarten die er bestaan. Het prijskaartje van deze heilige graal werd geschat op 5 miljoen dollar.

2) Pokémon Topsun 1995

Dit is een set van 150 kaarten die alleen in Japan werden uitgebracht en die bekend staan als de eerste reeks Pokémonkaarten. Er zijn niet veel van deze kaarten overgebleven omdat ze zo oud zijn. Hierdoor zijn ze dus erg uniek en lastig te vinden. Veel collectors hebben er nog nooit eentje van in hun collectie gehad, deze kunnen we dus zeker beschouwen als zeldzaam.

3) Trophy Pikachu Trainer No. 1 Card

Dit is een andere zeldzame en waardevolle Pikachu Pokemon kaart. Het werd uitgereikt aan de winnaar van de Japanse Super Secret Battle wedstrijd en er zijn slechts acht exemplaren van deze kaart in de wereld. Ook hier is er weer sprake van een oud kaartje dat maar een handje vol mensen ooit in hun bezit hebben gehad. Deze kaart is zeer gewild onder collectors maar er hang een flink prijskaartje aan vast.

4) Pokémon Snap Cards

Deze kaarten werden alleen uitgebracht in Japan als onderdeel van een samenwerking met het populaire videospel ‘Pokémon Snap’. Er zijn slechts 151 exemplaren van deze kaarten, één voor elke Pokémon, en ze zijn zeer moeilijk te vinden. Het leuke aan deze zeldzame Pokémon kaarten is dus dat ze in verband staan met een van de aller eerste Pokemon spellen die zijn uitgebracht. Dat maakt het extra speciaal en er hangt een flinke laag nostalgie aan vast. Maar deze zijn dus ook extreem zeldzaam en lastig te verkrijgen in 2023.

5) Burning Shadows Rainbow Charizard GX

Deze kaart is enkel te vinden in de reeks Pokemon Sun & Moon Burning Shadows. Deze is nog niet zo oud als bovenstaande voorbeelden van zeldzame pokemonkaarten. Dit komt omdat wij ook een voorbeeld willen geven van een zeldzame kaart uit een wat modernere set. Wat maakt deze Pokemon kaart nou zo zeldzaam? Hij is erg moeilijk om uit een pokemon booster box, pokemon elite trainer box, pokemon boxen of booster pack te krijgen. Dit komt omdat hij in verhouding in 1 op de 1000 boosters zit. Per booster box heb je 36 booster packs, reken maar uit hoevaak die gemiddeld voor komt in een booster box. Het is een erg lastig kaartje om te pullen, wij hebben zelf ook de gok gewaagd met meer dan 300 boosters. Maar helaas, het is ons niet gelukt hopelijk heb jij er meer geluk mee! Mocht je de gok niet durven te maken, kun je hem altijd nog aanschaffen.

Wat zijn zeldzame Pokemon kaarten?

Er zijn nog veel meer zeldzame Pokemon kaarten die er bestaan, maar deze vijf behoren tot de meest waardevolle en gewilde door verzamelaars. Het is verbazingwekkend hoeveel waarde sommige van deze kaarten hebben, vooral omdat ze voor het eerst werden uitgebracht als onderdeel van een kinderspel. Maar dat toont alleen maar aan hoezeer de wereld van de Pokemonkaartjes is gegroeid en hoeveel waarde mensen hechten aan deze iconische kaarten. Door bovenstaande voorbeelden hopen wij je wat meer inzicht te hebben gegeven in zeldzame pokemonkaarten. Er zijn een hele hoop exclusieve exemplaren te vinden, maar ook kaarten die extreem lastig zijn om uit een booster te pullen. Zo heb je ook nog een hele hoop oudere kaarten die veel waarde hebben en/of moeilijk uit een pakje te krijgen zijn. Heb jij nou je oude pokemon collectie gevonden in huis? Bekijk alle kaarten dan eens goed via onze Pokemon Cardchecker. Hier kun je elke kaart individueel invullen op naam en nummer. Vervolgens krijg jij een richtprijs te zijn voor een gemiddelde staat van de kaart. Zo heb jij een idee of je te maken hebt met een dure pokemon kaart of juist een normale. Zelfs wanneer de kaarten helemaal kapot zijn en er niet meer mooi uit zien, kunnen de zeldzamere exemplaren nog erg veel geld opleveren.

Hoe kom ik aan zeldzame Pokemon kaarten?

Je bent dus op zoek naar zeldzame kaarten, maar hoe kom je daar nou aan? Dat is een hele goede vraag. Je kunt ze gaan zoeken op Marktplaats, Ebay, Cardmarket of in Pokemon Facebook groepen. Ben je nieuw in de Pokemonwereld? Begin dan eerst met wat goedkopere kaartjes en leer je in in de wereld van Pokemon TCG. Het is namelijk erg belangrijk dat jij een hoop kennis bezit voordat je zo maar wat gaat kopen. Let erop dat winkels goede reviews hebben en een betrouwbaar linkje. Bekijk of de verkoper veel reviews heeft en of je het ook kan ophalen. Bekijk een hoop kaarten en voorkom zo dat je neppe kaartjes aanschaft. Er zijn nog zo veel tips en er is zoveel kennis om te winnen voordat je zeldzame exemplaren gaat aanschaffen. Wij hopen jullie zo voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht je op zoek zijn naar meer nieuws, tips en of weetjes over Pokemon? Bekijk dan ook onze andere blogs!

 

 

 

 

 

Deel dit bericht