Hoe verkoop je Pokemon Kaarten in 2024

Pokemon kaarten verkopen in 2024

Hoe verkoop je Pokemon Kaarten in 2024

Hoe verkoop je Pokemon Kaarten in 2024

Je hebt inmiddels een hele hoop Pokemon kaarten, of bent je oude Pokemon TCG collectie tegen gekomen op bijvoorbeeld je zolder. En nu wil je deze gaan verkopen, maar hoe werkt dat precies? In deze Pokemon blog gaan wij je alles uitleggen over het verkopen van pokemonkaarten in 2024. Je hebt vast wel ergens gehoord dat Pokemon kaarten tegenwoordig erg veel waard kunnen zijn. Wij hebben hier ook speciaal een Pokemon kaarten checker voor gebouwd, die de waarde van elke kaart weergeeft. Zo kan jij achterhalen hoeveel je Pokemon kaarten waard zijn! Maar de grote vraag in deze blog is, hoe verkoop je Pokemon kaarten? En dan ook met de focus op 2024, want dat is het bijna! Wij van Pokemart helpen je graag verder, lees daarom hieronder hoe jij je kaarten kan verkopen!

Waar kan ik mijn Pokemon kaarten verkopen?

Er zijn erg veel manieren om je kaarten te verkopen, maar ook erg veel plekken. Wij gaan ze stuk voor stuk met je doornemen en leggen de voordelen en de nadelen uit. Uiteindelijk is het aan iedereen voor zich waar hij of zij de kaarten gaat verkopen. De ene zal het ene platform wat fijner vinden dan de andere en ga zo maar door. We beginnen met een platform dat iedereen in Nederland wel kent, namelijk:

Marktplaats

Op Marktplaats kan je kiezen voor een particulier of zakelijk account. Hier kan je dan gelijk mee aan de slag gaan, je kan ervoor kiezen om alles los te listen. Dus kaart voor kaart, maar je kan ook lotjes maken en zo dus meerdere kaarten tegelijk aanbieden. Kies ervoor om een vaste prijs in te stellen, of laat iedereen bieden. Ook de manier van betalen en verzenden of ophalen kan je uiteindelijk aanzetten. Persoonlijk vinden wij Marktplaats erg handig, want er zijn altijd wel lokale mensen die wat willen kopen. Maar in je buurt zijn misschien heel weinig verkopers, waardoor jij direct een sterke positie hebt. Veel verzamelaars hebben de voorkeur om het op te halen, besluit dan samen hoe de betaling plaats vind. Via contant of met een tikkie, je kan ook via Marktplaats een betaalverzoek sturen. Let wel op, dan komen er 20 cent transactie kosten bij voor de koper. Zeker bij goedkope kaartjes moet je daar rekening mee houden.

Pokemon Facebook groepen

Er zijn op Facebook tegenwoordig erg veel Pokemon groepen, wij nemen er eentje als voorbeeld uit:
Nederlandse Pokemon Facebook Groep

Deze groep heeft momenteel al meer dan 13.000 leden uit Nederland en België. Je zou het op het eerste gezicht misschien niet verwachten maar Pokemon leeft echt in Nederland en België. In deze groep komen dagelijks meer dan 100 verschillende advertenties voorbij van allemaal verschillende aanbieders. Er worden dus gigantisch veel Pokemon kaarten via Facebook gekocht en verkocht. Ideaal dus om daar je kaartjes te gaan aanbieden. Lees alleen wel bij het aanmelden van de groepen wat hun regels zijn, elke groep hanteert andere regels en sommige zijn hier heel strikt in. Je wilt natuurlijk niet verbannen worden, eenmaal in de groep kan je beginnen met het aanbieden. Let wel op, wanneer jij iets online zet, en iemand koopt het moet je het ook echt versturen. Op Marktplaats zijn geen regels kan je nog een beetje doen wat je zelf wilt, maar op Facebook moet je je wel houden aan de regels anders gooien ze je uit de groep.

Pokemon Kaarten verkopen op Whatsapp

Nu Pokemon in een flinke hype zit zijn er ook erg veel Pokemon Whatsapp groepen, er zijn allerlei verschillende Communitys en groepen, waar je van alles kan aanbieden. Wij zetten ze voor je op een rijtje met een linkje erbij om ze te joinen:

Pokemon Verkoop Whatsapp groep: https://chat.whatsapp.com/JthFLxsMUcb0Ngdcc2ilFF

Pokemon Claimsale Whatsapp groep: https://chat.whatsapp.com/JKX2wqkXrTe9wiwyxn9eRF

Pokemon Whatsapp Chatroom: https://chat.whatsapp.com/C1qMyx1at4MKp6Lywkihod

Pokemon Whatsapp Veilingen: https://chat.whatsapp.com/DF6iuirKJ6zEpYeMYALx0u

Let op: lees ook hier weer de regels door. Elke groep hanteert namelijk zijn eigen regels en je wilt een kick voorkomen. Elke groep heeft zo zijn eigen functie, bij de ene kan je kaarten veilen, bij de andere weer los aanbieden. Bij de andere kan je een grote claimsale organiseren en heel erg veel posten en ga zo maar door. Veel succes met de verkoop van je Pokemon kaarten op Whatsapp!

Ebay

Wil jij Pokemon kaarten verkopen over de gehele wereld? Dan is Ebay ideaal voor je, want dan bied je de kaarten direct aan over de gehele wereld. Let wel op, het verzenden naar het buitenland werkt net wat anders. En Ebay neemt ook een fee. Je kan er voor kiezen om de items erop te zetten met een vaste prijs of een veiling te starten. Het zal even wennen zijn, maar na een aantal verkopen zal je het snel onder de knie krijgen.

Pokemon kaarten verkopen op Cardmarket

Een platform wat ideaal is om je losse Pokemon kaarten te verkopen. En dan voornamelijk de goedkopere varianten lopen er erg goed op, omdat je via Cardmarket heel makkelijk kan zoeken op een specifieke kaart die je nodig hebt voor je master set. Er zitten mensen vanuit heel Europa op deze website, maar je kan zelf kiezen uit welke landen ze bij je kunnen kopen. Ook hier zal het even wennen zijn, maar het is erg gemakkelijk.

Vinted

Nu denk je misschien huh, Vinted is toch dat programma om je kleding en schoenen te verkopen? Ja, dat klopt maar hier kan je ook je Pokemon kaarten aanbieden. Er zijn namelijk erg veel mensen die ze op dit platform kopen, zeker vanuit Frankrijk, kan je snel veel verkopen man. Let wel op, ook zij nemen een kleine fee. Hier zal het ook even wennen zijn, maar het wijst zich vanzelf.

Via je connecties

Na een tijdje Pokemon kaarten verzamelen krijg je vanzelf Pokemon vrienden en connecties. Je kan natuurlijk ook gewoon je stoute schoenen aantrekken en aan hun vragen of ze wat van je willen kopen. Zeker wanneer je de prijs aantrekkelijk maakt kan dat erg goed werken. Zo kan je namelijk vaste connecties opbouwen waar je bepaalde kaarten of items aan verkoopt voor een bepaalde prijs. Denk bijvoorbeeld aan je bulk, er zijn altijd wel opkopers als je eenmaal aan iemand hebt verkocht kan je deze altijd op een later tijdstip weer benaderen.

Op Pokemon beurzen

Tegenwoordig zijn er erg veel Pokemon beurzen in Nederland en België. Hier kan je zelf ook gaan staan met een tafel, je moet je dan aanmelden via de organisatie. Let er wel op, het nemen van een tafel kost je vaak een paar 10tjes, maar die haal je er makkelijk uit als je een leuk aanbod aan kaarten hebt. Er komen dan de hele dag mensen aan je tafel om kaarten bij je te kopen. De ene Pokemon beurs is wat drukker dan de andere. De tip is om eerst als koper wat beurzen te bezoeken en de sfeer te proeven. Wanneer het bevalt kan je altijd nog een tafel nemen, je kan dan ook even bij andere verkopers kijken hoe zij alles neerzetten of welke items en kaarten goed verkopen.

Op Pokemon Markten

Er zijn regelmatig markten waar jij gratis kan gaan staan. Denk bijvoorbeeld aan Koningsdag, dan staan er door heel Nederland overal kraampjes en tafels vol met items om te verkopen. Op zo´n dag kan jij je kans pakken en ook lekker een tafeltje vol Pokemon kaarten in je dorp of stad neerzetten. Er zijn dan ook erg veel kinderen die op zoek gaan naar leuke producten. Zorg er wel voor dat je op een goede locatie staat, meestal is dat in het centrum van je dorp of stad waar alle kraampjes staan. Ga niet random in je eentje op een plek staan in je dorp waar bijna niemand komt dan kan het zijn dat je weinig verkoopt. Heel veel sucecs!

Hoe verkoop je Pokemon kaarten in 2024?

Pokemon kaarten kwamen in de jaren 90 op gang en werden meteen een sensatie. Maar het verkopen van Pokemon kaarten ging toen nog niet over veel geld. Inmiddels hebben de collectors de hobby weer opgepikt, in het corona jaar ging het erg hard met Pokemon. Er was toen meer vraag naar bepaalde Pokemon boosters, Pokemon boxen, Pokemon Booster Boxen, Pokemon tins, Pokemon elite trainer boxen en losse Pokemon kaarten. Hierdoor stegen de prijzen enorm en kon iedereen flinke winsten maken met het verkopen van Pokemon kaarten. In 2024 is de hype nog steeds erg gaande, en er lijkt geen einde te komen aan de Pokemon hype. Er komen juist als maar meer verzamelaars bij en bepaalde sets en kaarten blijven maar stijgen. In deze blog hebben wij je uitgelegd hoe en waar jij deze kaarten kan verkopen. Heel veel succes ermee, en vergeet vooral niet plezier te hebben het is en blijft natuurlijk een hobby!

Afsluiting

Wij hopen dat wij jullie zo wat meer informatie hebben gegeven over hoe je je Pokemon kaarten kan verkopen in 2024. Wil jij nou meer informatie over Pokemon kaarten? Check dan ook al onze andere artikelen. Er staan namelijk heel veel nuttige artikelen tussen die vol tips, tricks en informatie zitten over Pokemon en de kaarten ervan. Wil jij nou nooit een Pokemon aanbieding, actie, giveaway, nieuwe set of iets anders missen? Zorg er dan voor dat jij al onze social media kanalen volgt!

 

Deel dit bericht