Tips bij het kopen van Pokémon kaarten

Tips bij het kopen van Pokémon kaarten

Tips bij het kopen van Pokémon kaarten

Waar moet je op letten als je Pokémon kaarten koopt?

In deze blog gaan wij jullie tips geven voor bij het kopen van Pokémon kaarten. Waar moet je allemaal op letten? Wat kan er allemaal mis gaan? Hoe herken je een goede verkoper? Wat zijn de beste platformen om kaarten aan te schaffen? Er komen namelijk een hele dingen bij kijken wanneer jij Pokémon kaarten gaat kopen. Er zijn tegenwoordig veel neppe kaarten in omloop, maar als beginner is het ook erg lastig om je weg te vinden in dit volle bos met winkels en aanbieders. Wij geven jullie een aantal tips, lees vooral verder!

Tip 1: Betaal niet te veel voor je kaarten

Het komt helaas veel voor dat sommige aanbieders erg veel vragen voor bepaalde Pokémon kaarten en elite trainer boxen, booster boxen, theme decks, tins, losse boosters en Pokémon boxen. Doe altijd eerst je research, zeker wanneer je een Pokemonwinkel voor het eerste bezoekt of voor het eerst met een particulier zaken doet. Je kan bijvoorbeeld op Cardmarket kijken naar de actuele prijzen, maar ook op Ebay kan je een indicatie krijgen van de last solds. Je kan natuurlijk ook altijd onze speciale Pokémon Cardchecker raadplegen, wij hebben deze speciaal ontwikkeld zodat iederen kan bekijken wat hun Pokémon kaarten waard zijn.

Tip 2: Klopt de conditie van de kaart of het product wel?

Er komen regelmatig verkopen voor waarbij er niet goed gekeken wordt naar de conditie van een kaart of de foto’s. Dan denk jij een hele mooie kaart gekocht te hebben, maar blijkt er bij aankomst een flinke kreuk in te zitten. Of zitten op de achterkant allemaal krassen, dat is niet goed voor de conditie van je kaart. Zeker wanneer jij deze nog wilt graden of later weer wilt door verkopen. Bekijk een advertentie altijd goed, neem contact op met de verkoper en vraag om extra beeldmateriaal. Dit kunnen bijvoorbeeld video’s van de kaart zijn in goed zonlicht, maar kan ook foto’s van de kaart wanneer deze op een zwarte achtergrond ligt. De zwarte achtergrond is er om de whitening van de kaart te bekijken!

Tip 3: Koop geen neppe Pokémon kaarten

Er zijn wat websites te vinden waarbij de Pokémon producten veel te goedkoop aangeboden worden. Dit komt omdat dit namaak producten zijn die uit China komen. Het gaat hier dan om neppe Pokémon kaarten, deze zijn helemaal niets waard. Wanneer iets te mooi is om waar te zijn, blijkt dat ook vaak zo te zijn in de praktijk. Er zijn websites die bijvoorbeeld een hele booster box voor 30 euro aanbieden, dat bestaat anno 2023 niet met echte Pokémon kaarten. Let hier dus goed op, want anders zit jij met neppe kaarten die niemand wilt hebben en die niks waard zijn. De gemiddelde prijzen kun je online bekijken, mocht er iets extreem afwijken. Raadpleeg dan altijd iemand op een van de Pokémon Facebook groepen, daar zitten erg veel mensen die je met alle liefde willen helpen.

Tip 4: Bekijk de reviews van een winkel

Het komt regelmatig voor dat mensen bedonderd worden op het internet. Dan koop je iets bij een winkel, en vervolgens komt het niet binnen! Bekijk daarom altijd goed de reviews van een shop voordat jij daar een aankoop doet. Je kan naar Trustpilot gaan en daar de reviews bekijken van een bedrijf. Bekijk hieronder de score van Pokemart, je ziet hier dat het bedrijf al 652 reviews heeft ontvangen en een 4,8 op schaal van 5 scoort! Een uitstekende score dus, dan kun je er met een goed gevoel een bestelling plaatsen. Mocht het bedrijf niet op Trustpilot staan kun je altijd nog op Facebook of Google kijken. Staat daar ook niets? Type dan de ‘Bedrijfsnaam + reviews’ in op Google en kijk wat de resultaten zijn. Type bijvoorbeeld: ”Pokemart Reviews” in op Google en zie de uitstekende scores!

Pokemart op Trustpilot

Tip 5: Koop geen losse kaarten voor een release

De afgelopen jaren zien we het keer op keer weer. Er komt een nieuwe set uit, nog voor de release bied iemand een kaartje aan voor bijvoorbeeld 500 euro. Vier weken na de release is dit kaartje ineens nog maar 100 a 200 euro waard. Dat is erg zonde van je geld, je hoeft de kaarten namelijk niet als aller eerste van Nederland in je bezit te hebben. Zit de rit even uit, wacht tot een set is uitgebracht. Geef de andere collectors ook rustig de tijd om packs te openen en hun kaarten aan te bieden. Wanneer de set al een paar weken uit is, ga dan pas op zoek naar de leuke kaarten die jij nog nodig hebt. Let op: wij geven geen financieel advies, dit is puur uit onze eigen ervaring. De prijzen van losse Pokémon kaarten schommelen zeker bij een release enorm, let hier dus op. Het kan namelijk ook verkeerd uit pakken doordat een kaartje nu erg goedkoop is en later ineens een stuk duurder word. Maar over het algemeen kunnen praten over bovenstaande situatie, waar de kaarten voor de release een stuk duurder zijn dan een paar weken erna.

Afsluiting Tips bij het kopen van Pokémon kaarten

Wij hopen jullie zo wat meer geïnformeerd te hebben over het aanschaffen van Pokémon kaarten. De kaarten zijn tegenwoordig erg populair en er zitten soms ook wat minder vriendelijke verkopers tussen. Lees de tips dus rustig door en bekijk ook eens onze andere Pokémon blogs die vol staan met tips, tricks, informatie en veel meer handige dingen die jij kunt gebruiken!

Deel dit bericht