Sword & Shield Battle Styles, Release 19 Maart 2021

Sword & Shield Battle Styles, Release 19 Maart 2021

Sword & Shield Battle Styles Release

Pokémon heeft de naam van de nieuwe set van Maart 2021 al bekend gemaakt! (Pokemon Sword&Shield Battle Styles)

De nieuwe set Sword & Shield 5, zal ‘Battle Styles’ noemen. Deze set zal voor het eerst in de pokémon historie kaarten hebben met “Single Strike” en “Rapid Strike” gevecht stijlen hebben.

Wat is nu een “Single Strike” card of een “Rapid Strike” card? We leggen het even kort voor je uit:

Single Strike Cards zijn zeer kaarten met een zeer krachtige aanval. Deze aanvallen zijn zeer krachtig en effectief, terwijl Rapid Strike cards meer beschreven kunnen worden als stiekeme, technische aanvalskaarten.

Rapid Strike & Single Strike

Niet enkel de Pokémon kaarten zullen over een Battle Style beschikken, enkele Trainer en Energy kaarten zullen dit ook hebben. De bedoeling hiervan is dat alle kaarten die over dezelfde Battle Style beschikken, in staat zijn om samen te werken. Het doel van deze nieuwe mechanisme is om spelers aan te moedigen om een deck te bouwen met de focus op één Battle Style.

Neem nu Houndoom als voorbeeld, zijn “Single strike Roar” skill zorgt ervoor dat je een Single strike Energy kaart uit je deck kan halen en deze kan gebruiken op één van je Single Strike Pokémon.

Er zal ook een nieuwe Emboar zijn met “Fighting Fury Stance” skill zijn, hiermee krijgen al je Single Strike Pokémons een aanvalsboost en kunnen ze meer schade veroorzaken. Verder zal er ook een Octillery zijn met een “Rapid Strike Search” skill, hiermee mag je op zoek naar een Rapid Strike card in je deck.

Dit is de start van een nieuwe mechanisme die verder uitgebouwd wordt in toekomstige sets. Hoewel, niet alle Pokémon kaarten over een Battle Style zullen beschikken. Deze mechanisme is eigenlijk een moderne versie van Gym Leader Pokémon, Team Aqua en Magma Cards, Holon Pokémon, SP Pokémon, enz. dit zijn gegroepeerde kaarten met een bepaald label en hierdoor kunnen ze samenwerken.

Release op 19 maart 2021

De Battle Styles set release is voorzien op 19 maart 2021. Deze set zal meer dan 160 kaarten bevatten, waaronder 60 Battle Style kaarten, 12 Pokemon V, zes Pokemon VMAX kaarten, 16 full art kaarten, en twee Special Energy. Sword & Shield Battle Styles zal gebaseerd zijn op Japan’s Single Strike Master en Rapid Strike Master sets, die uitkomen op 22 januari 2021.

20+ kaarten zijn zojuist onthuld via een YouTube-trailer en een update op de Japanse Pokemon Trading Card Game website!

Hieronder vind je een overzicht van de nieuwe producten die verwacht worden:

Pre-order hier hier al je producten voor Sword & Shield Battle Styles!

Deel dit bericht