Pokemon TCG Evolutions XY #12

Pokemon TCG Evolutions XY #12

Pokemon TCG Evolutions XY #12

Een van de mooiste, leukste en vetste Pokemon series uit de laatste jaren. Hij kwam uit om het 20 jarige bestaan van Pokemon te vieren en dat werd dan ook grootst aangepakt. Er kwam namelijk een copy set van de base serie. We kennen namelijk allemaal de originele Pokemon base serie wel. Ook wel base 1 genoemd, daarna kwam base 2 met een remake en toen kwam er lang geen verandering in. Tot de 20e verjaardag van Pokemon, toen kwam er XY12 Evolutions. Ook wel Base 3 genoemd door vele. Lange tijd werd deze set niet serieus genomen en bleef de prijs rond de 150 euro per booster box hangen. Maar de laatste weken is de serie eindelijk in waarde erkend en zijn de boosterboxen niet meer aan te slepen. Wil je er toch nog graag eentje op de kop tikken? Dan betaal je al snel 400 euro over meer. Voor een boosterbox met 36 pokemon booster pakjes erin.

Waarom is deze reeks zo populair?

Dat komt door een aantal redenen:

A) De reeks bevat bepaald jeugdsentiment voor vele, nu de base en base 2 set haast niet meer te betalen zijn. Komt de Evolutions reeks het dichtste bij ze in de buurt met de vele remake kaartjes. Wanneer je nu begint met sparen zoek je een leuke set om mee te starten. Dan is Evolutions een van de ideale keuzes om je Pokemonverzameling weer op te pakken.

B) Er zitten maar liefst 5 Charizard in deze serie. Charizard is de populairste pokemon onder verzamelaars en heeft een hoog prijskaartje om zijn nek hangen. De holo Charizard uit deze set is een exacte kopie van de base set Charizard. Dat maakt hem dus ook nog eens extra speciaal en waardevol! Mocht je een echte zardhunter zijn, dan kan je geluk dus niet op bij de Evolutions reeks.

C) De set bevat maar 108 kaarten in de reeks en nog eens 5 secret rares. Dit komt dus op een totaal neer van 112 kaarten. Dat is vrij beperkt aangezien sommige series wel meer dan 200 kaartjes hebben. Dat maakt het extra lastig en duur om een masterset te maken. Dus wie voor Evolutions gaat kan de masterset al vrij snel in zijn/haar bezit hebben. Dit wordt vaak ook gezien als een voordeel om voor een bepaalde set te gaan.

D) Hij is uitgebracht om de 20e verjaardag van Pokemon te vieren. Dit jubileum kan maar één keer gevierd worden, dat maakte de desbetreffende set ervoor dus ook extra speciaal.

Bovenstaande redenen zijn de populairste, er zijn nog tal van andere redenen/argumenten waarom je wel of niet voor Pokemon Evolutions zou moeten kiezen om te verzamelen. Wij kennen een hoop pokemon collectors die vol voor deze set zijn gegaan en dat heeft goed uitgepakt gezien de prijs stijgingen de laatste weken.

Wat is de duurste Pokemon die je uit deze pakjes kunt krijgen?

De holo Charizard is de duurste en populairste kaart van deze serie. Natuurlijk heb je ook nog speciale pre-release kaarten, maar deze kun je niet uit de pakjes krijgen. Dus vandaar dat wij de holo charizard hebben gekozen. Dit is een unieke copy van de base zard holo. Hierdoor is deze extra gewild en speciaal, wat hem ook weer duur maakt. Het is dus de originele Charizard, maar dan de 2016 versie. Dit kun je zien door onderin de kaart net boven de gele balk in het midden. Daar staat namelijk: 2016 Evolutions. Deze kaart is heel erg duur in PSA 10, daar zijn er namelijk maar heel erg weinig van. Dit komt omdat de Evolutions pakjes niet al te best werden geprint en de kwaliteitscontrole slecht was. Hierdoor is de Charizard in PSA 10 erg zeldzaam. Zelfs wanneer jij hem fresh uit een pokemon pakje pulled, is de kans nog klein dat het een PSA 10 wordt. Dit komt omdat er vaak whitening op de achterkant zit, de kaart OC (off center) is of omdat er printlines op de holo zitten. Erg zonde, maar dit maakt hem dus extra speciaal in PSA 10.

Evolutions Holo Charizard 11/108

Welke producten zijn er allemaal te koop van Evolutions?

De volgende Evolutions producten bestaan allemaal op de markt:
– Booster box (zitten 36 pakjes in)
Elite trainer box (zitten 8 pakjes in)
– Blister 3-pack (zitten 3 pakjes in)
– Checklane blister (zit 1 pakje in)
– Kanto power box (Zitten 10 pakjes in)
– Galar pals mini tin (zit 1 pakje in)
– Een hoop speciale boxen, hier zitten regelmatig één a twee Evolutions pakjes in. Dit kun je aan de voorkant van een speciale box al zien.

Wij hopen jullie via deze pokemon blog wat meer informatie te hebben gegeven over de reeks XY12.

Deel dit bericht