Disney Lorcana Trading Card Game uitleg

Disney Lorcana The First Chapter Boosterbox

Disney Lorcana Trading Card Game uitleg

Disney Lorcana Trading Card Game uitleg

In deze blog gaan wij het hebben over de aller nieuwste trading card game genaamd Disney Lorcana. Deze is uitgebracht door Ravensburger en al erg populair. Het is erg lastig om een goede en gewilde Trading Card Game op te zetten, ookal heb je nog zo veel fans bij je huidige business. Je neemt het namelijk op tegen andere concurrerende TCG zoals Pokemon, One Piece, Dragon Ball Z, My Hero Academia en Yu-Gi-Oh. Maar toch durft Ravensburger de stap aan, en het ziet er al erg positief uit na het eerste jaar Disney Lorcana kaarten. In deze blog duiken wij dieper in deze trading card game, lees dus zeker verder.

Wat is het ruilkaartspel Disney Lorcana?

De naam zegt het eigenlijk al, Lorcana is het nieuwste ruilkaartspel dat gemaakt is voor echte Disney fans. En dat zijn er nogal een hoop over de gehele wereld, de vraag is nu alleen. Gaan zij het kaartenspel ook leuk vinden en in de toekomst spelen? De fans kunnen ervoor kiezen om de kaarten te verzamelen of om ermee te gaan spelen. Je kan het al spelen vanaf 2 spelers en loopt op tot een maximum van 6 spelers. Je kan het vergelijken met Pokemon kaarten, daarmee strijd je ook tegen je vrienden om een potje te winnen in het ruilkaartenspel. Alleen dan zijn er bij Lorcana hele andere kaarten, effecten en ga zo maar door. Bekijk de uitleg video hieronder:

Bron: Youtube

Hoe speel je het Lorcana kaartenspel?

Je kan het vergelijken met andere trading card games. Er zijn 200 verschillende Lorcana verzamelkaarten uitgebracht. Je moet een deck bouwen met daarin 60 kaarten. Met dit deck, die bestaat uit verschillende soorten kaarten met hun eigen specialiteiten, probeer je de tegenstander te verslaan. De kaarten kunnen een magische twist hebben en zijn opgedeeld in 3 categorieën het zijn actie, item of songkaarten. De bedoeling is om deze disney personages tot leven te wekken in het spel. Je verzameld ´Lores´ die je nodig hebt om Lorcana te beschermen. Dit doe je doormiddel van voorwerpen, personages of acties uit je hand te gebruiken. Wie als eerste 20 ´Lores´ verzameld heeft die wint.

Disney Lorcana kaarten verzamelen of gebruiken om mee te spelen

Zoals bij elke trading card game het geval is, beslist iedereen dit helemaal zelf. De ene begint puur aan de hobby om alle kaarten te verzamelen, de andere doet het weer als investering en weer iemand anders wilt puur het ruilkaartenspel spelen. Dat beslist uiteindelijk iedereen helemaal zelf. Disney Lorcana heeft de volgende producten uitgebracht: Starterdecks, booster packs, booster boxen en deckboxen. Het grootste probleem bij Disney Lorcana The First Chapter was dat de producten erg snel op raakte. De prijzen gingen direct door het dak heen, wat weer een nadeel was voor de mensen die het spel graag willen spelen. Zo werden de speelbaren kaarten en sealed producten extra duur. Gelukkig voor alle spelers komen er nog veel meer sets uit in de toekomst. Deze kan je dan via een pre-order op www.pokemart.nl of www.pokemart.be voor een schappelijke prijs bemachtigen. Bekijk hieronder een uitleg video over de huidige producten die er zijn.

Welke rarities van Disney Lorcana kaarten zijn er?

Er zijn op dit moment 5 zeldzaamheden die speelbaar zijn, en een extra bonus waaronder de promokaarten vallen. Elke zeldzaamheid heeft zijn eigen symbool, wij zetten ze voor je op een rijtje:

  • Common
  • Uncommon
  • Rare
  • Super Rare
  • Legendary

Hier komt dus als bonus nog de promokaarten bij, maar daarmee kan je het ruilkaartenspel niet spelen vandaar dat wij die niet bij de bovenstaande zeldzaamheden hebben gezet.

Kan ik Disney Lorcana producten kopen bij jullie?

Op het moment van schrijven bieden wij deze producten helaas nog niet aan. Maar het zal niet lang meer duren voordat wij alle producten op onze webshop gaan plaatsen. Zowel van de aller eerste set als de nieuwe sets die gaan volgen. Bekijk dus regelmatig onze website om te zien of wij deze al toegevoegd hebben. Ook kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief of onze social media kanalen volgen. Zo mis jij nooit meer een product of nieuwtje die wij melden aan al onze klanten.

Wat vinden wij van deze nieuwe trading card game?

Zelf zijn wij natuurlijk erg fan van Disney, alle films, series en alles wat erbij komt kijken. Dit maakt het dus extra speciaal dat ze nu ook een ruilkaartenspel hebben ontwikkeld. Natuurlijk gaan wij ook deze trading card game verzamelen en spelen. Het is altijd extra leuk om een nieuwe tcg te leren spelen en de aller eerste keer als je de booster packs opent, dat blijft altijd leuk! Dan is het allemaal nog nieuw, ontdekken en vol met spanning. Hopelijk hebben jullie er net zo veel zin in als ons!

Afsluiting

Hopelijk hebben wij jullie zo wat informatie kunnen verschaffen over de Disney Lorcana kaarten en het spel dat erbij hoort. In de toekomst zullen wij zeker vaker informatieve artikelen gaan plaatsen over deze nieuwe trading card game. Bekijk daarom regelmatig onze website en/of blog. Hopelijk tot het volgende artikel!

Deel dit bericht