Alles wat je moet weten over One Piece kaarten (Trading Card Game)

Er komt een nieuwe TCG uit in Nederland en België. Het gaat over de One Piece TCG, benieuwd? Lees dan snel deze blog voor alle informatie!

Alles wat je moet weten over One Piece kaarten (Trading Card Game)

Alles wat je moet weten over One Piece Card Game

Op 2 december 2022 is de One Piece Trading Card Game officieel uitgebracht. De maker hiervan is bandia, ook bekend van Digimon TCG. Deze nieuwe Trading Card Game is een mega populaire manga en anime serie. Er zijn wereldwijd erg veel One Piece fans, door alle stripboeken en anime series. Er zijn alleen bij de anime serie al meer dan 1000 afleveringen uitgebracht! De hoofdpersoon is Luffy en hij wilt de piraten koning worden samen met zijn Straw Hat Crew. Toen de One Piece kaarten uit kwamen, bleek het gelijk een schot in de roos te zijn. Het is nu namelijk al een erg grote en populaire trading card game. De kaarten zijn niet alleen leuk om mee te spelen, maar One Piece kaarten zijn ook erg duur en er zitten hele zeldzame tussen. Om jullie wat beter op weg te helpen met deze nieuwe TCG One Piece, gaan wij daar via deze blog een speciaal artikel over schrijven lees dus zeker verder.

One Piece kaarten

Waar kan ik One Piece kaarten kopen?

Een hele goede vraag, maar bij www.pokemart.be en www.pokemart.nl kan jij terecht voor al je One Piece trading card game spullen! Er is een ruim assortiment aan One Piece booster boxen, One Piece boosters maar ook One Piece decks! Neem dus zeker eens een kijkje bij onze One Piece Categorie, ook bij nieuwe sets hebben wij ze altijd in huis. Je kan zelfs pre-orders plaatsen zodat jij zeker weet dat je voldoende in huis krijgt rond de release datum van een nieuwe set.

Hoe zien deze producten van One Piece eruit?

Er zijn op dit moment twee soorten producten, de booster boxen en de decks. Natuurlijk kan je een booster box openen en dan heb je ook losse packs. Maar wij gaan het even hebben over de twee verschillende soorten producten booster boxen en decks. Bekijk hieronder de afbeeldingen, om een idee te krijgen hoe deze producten eruit ziet:

One Piece Booster Boxen

one piece paramount War booster pokemart One Piece Three-Pokémart.be

One Piece Decks

One piece- ST07-Big Mom Pirates Pokemart.be

Let op: dit zijn lang niet alle producten die wij in ons assortiment aanbieden. Dit is puur informatief, om te laten zien hoe de producten eruit zien zodat je daar een beeld van hebt. Dan gaan we nu verder met de uitleg over hoe je het spel kan spelen.

Hoe stel je een One Piece Deck samen?

Om het spel te spelen heb je drie dingen nodig:

1) Een deck van 50 kaarten (deze bestaan uit drie verschilende soorten kaarten namelijk: Charater kaarten, Stage kaarten en Event kaarten)
2) Een don (Je hebt 10 don kaarten per deck)
3) Een leader kaart (Bepaalt namelijk welke kleur kaarten je in je deck mag hebben en hoeveel levens je hebt)

Wat zijn One Piece Event kaarten?

Deze kaarten laten je fragmenten uit de Anime serie zien. Ze hebben speciale effecten die je maar één keer mag gebruiken wanneer je de kaart inzet.

Wat zijn One Piece Charater kaarten?

Dit zijn de kaarten met de personages erop uit de Anime serie. Hiermee kan je aanvallen en verdedigen. Elk personage kan zijn eigen effect hebben, deze zijn terug te lezen op de kaarten zelf. (Zie hieronder de afbeelding voor voorbeelden).

Wat zijn One Piece Stage kaarten?

Dit zijn kaarten die je op het veld plaatst wanneer je ze inzet. Maar de regel is dat je altijd maar één stage kaart op het veld mag hebben. Dus mocht jij een nieuwe willen inzetten? Dan moet je de oude weg halen. Je kan het een beetje vergelijken met trap cards/trainers bij andere TCG.

Premium card collection 25the edition -back - One piece- Pokemart.be Premium card collection 25the edition -rear - One piece- Pokemart.be

Bekijk hierboven voorbeelden van hoe de Character kaarten eruit zien.

Hoe speel je nou het kaarten spel van One Piece?

Hierboven staat een handige tutorial die je precies uitlegt hoe je het kaarten spel moet spelen. Mocht je het toch liever op papier hebben? Dan schrijven wij hieronder even de belangrijkste aspecten uit de tutorial video op:

Je moet zorgen dat je de leader van je tegenstander als eerste verslaag (zijn levenspunten naar 0 brengt). Hiervoor gebruik je de stage, event en character kaarten. Er komt een hele strategie bij kijken, je kan het een beetje vergelijken met andere TCG spellen zoals pokemon kaarten.

Wanneer je aan de beurt bent krijg je twee don kaarten. Hiermee kan je de kosten van andere kaarten betalen (de kosten staan linksboven op de kaart). Je kan ze ook aan je characters geven zo kan jij ze nog sterker maken of bepaalde effecten activeren. Naarmate de beurten vorderen krijg je dus steeds meer don kaarten in je handen. Hierdoor kan je uiteindelijk een hele hoop extra doen, het blijft natuurlijk een erg leuk spel en je moet het tactisch aanpakken. Daarom is het het handigste als je de tutorial erbij pakt wanneer je voor de eerste keren speelt. Zodra je het onder de knie krijgt, kun je het allemaal lekker zelf uitleggen aan je vrienden! Heel veel succes met het spelen van de One Piece card game.

Wat zijn de rarities van de One Piece kaarten?

Je hebt in totaal 7 verschillende soorten rarities binnen deze card game. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

  • L = Leader
  • C = Common
  • UC = Uncommon
  • R = Rare
  • SR  = Super Rare
  • SEC = Secret Rare
  • P = Promokaart

De One Piece promo kaarten kun je krijgen door toernooien te winnen. Deze worden over de gehele wereld gehouden en daar kan je dan aan mee doen. Bij het ene toernooi moet je hoog eindigen of winnen om een promo kaart te bemachtigen. Bij de andere krijgen weer alle deelnemers een promo kaartje. Bekijk dit dus goed voordat je je aanmeld.

Wat vinden wij van de One Piece Card Game?

Het is een super mooi spel en de Anime is ook zeker een aanrader om eens te kijken. Luffy en zijn vrienden beleven allerlei leuke avonturen en het is genieten. Het leukste is wel om eerste de Anime te kijken en daarna pas de One Piece kaarten te gaan verzamelen. Want dan weet je ook wie wie is en wat voor personages je hebt. Maar je moet het natuurlijk helemaal zelf weten. Hoe dan ook, het is een echte aanrader. En de kaarten zijn al flink wat geld waard, zeker de speciale. Zoek voor de grap maar eens op Ebay naar One Piece en dan zet je je filter op 1000+ euro, en dan klik je sold listings aan. Dan zie je dat de kaarten aardig wat geld kunnen opleveren.

 

Deel dit bericht